Εκδήλωση μνήμης στον Ευάγγελο Ζάππα την Τρίτη στο Ζάππειο

Εκδήλωση μνήμης στον Ευάγγελο Ζάππα την Τρίτη στο Ζάππειο

«Η ευεργεσία στη σύγχρονη εποχή» είναι ο τίτλος ημερίδας που διοργανώνει η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων και ο Σύλλογος Φίλων του Ζαππείου με αφορμή τα 161 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου ευεργέτη και αγωνιστή του 1821 Ευαγγέλη Ζάππα.

Με χορηγό επικοινωνίας τον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Ιουλίου στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου όπου θα μιλήσουν και θα τιμηθούν ο Δημήτρης Νανόπουλος, Ακαδημαϊκός, διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Α & Μ, Μαρίνα Λαμπράκη -Πλάκα , Ομ. Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης -Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου και ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος.

Οι ομιλίες θα αρχίσουν στις 20.00 ενώ από τις 17.00 ως τις 19.00 ο ραδιοφωνικός παραγωγός του ΒΗΜΑ FM 99,5 Γιάννης Πετρίδης θα κάνει την καθημερινή εκπομπή του ζωντανά από το Περιστύλιο.

Τις ομιλίες θα προλογίσουν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων κ. Γεώργιος Χρήστου, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ζαππείου κα Φαίνη Χατζηαθανασιάδου και ο ιστορικός συγγραφέας κ. Ελευθέριος Σκιαδάς.

Επίσης έργα της ζωγράφου Ζάννας Αστέμη εμπνευσμένα από την Αθήνα θα πλαισιώνουν την εκδήλωση της οποίας συντονιστής θα είναι ο ραδιοφωνικός παραγωγός του ΒΗΜΑ FM 99,5 και δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς.

Είσοδος ελεύθερη


Τίρανα: Βαριά πρόκληση στο Μπαηράμ
Το Αργυρόκαστρο επισκέφθηκε ο Πρύτανης του Πανεπισ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη