Το κήρυγμα της Μεγάλης Πέμπτης

Το κήρυγμα της Μεγάλης Πέμπτης

Το συνταγματικό δικαστήριο της Αλβανίας αποφάσισε σήμερα να αφαιρέσει το βουλευτικό αξίωμα από τον Κότσο Κοκδήμα με την αιτιολογία της παραβίασης του ασυμβίβαστου των εκλεγμένων βουλευτή.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο βουλευτής επωφελήθηκε κρατικά κονδύλια ενώ ήταν βουλευτής σε τουλάχιστον 8 περιπτώσεις και γι' αυτό αποφάσισε με 8 ψήφους υπέρ και 1 κατά να αφαιρέσει το βουλευτικό αξίωμα του βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην περιφέρεια της Αυλώνας.

Είναι η δεύτερη φορά που το Συνταγματικό δικαστήριο κινήθηκε κατά του πρώην βουλευτή από το χωριό Κηπαρό της Χιμάρας, μετά από καταγγελία που έκανε το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας στην βουλή. Αν και η βουλή της Αλβανίας προσπάθησε να μπλοκάρει την διαδικασία με μια απόφαση που κρίθηκε αντισυνταγματική από το ίδιο δικαστήριο, η τελική απόφαση αφαίρεσης του βουλευτικού αξιώματος ήταν αναμενόμενη καθώς όλες οι κατηγορίες ήταν τεκμηριωμένες.

Ουσιαστικά η απόφαση του δικαστηρίου θεωρούνταν δεδομένη, όμως το Σοσιαλιστικό Κόμμα με διάφορα τεχνάσματα κατάφερε να καθυστερήσει την ανακοίνωση της απόφασης σχεδόν δύο χρόνια.

Ο ίδιος ο βουλευτής υποσχέθηκε πως τώρα που δεν θα είναι στην βουλή θα ξοδεύει περισσότερο χρόνο στην παραθαλάσσιες περιοχές (μπρεγκντέτι), ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Ο ΑΝΤ1 "ψηφίζει" Τάβο (βίντεο)
Μίλησε για το Σκοπιανό από την Αλβανία
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη