Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

PR: «Η μαφία των κτημάτων πίσω από την αρπαγή περιουσίας στην Χιμάρα»

PR: «Η μαφία των κτημάτων πίσω από την αρπαγή περιουσίας στην Χιμάρα»

Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα της Αλβανίας καταγγέλλει μέσω του προέδρου κ. Fatmir Mediu πως πίσω από την ακύρωση των τίτλων ιδιοκτησίας 123 οικογενειών στο χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας κρύβεται η μαφία τον παραθαλάσσιων κτημάτων.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Mediu στις 28 Απριλίου, δήλωσε: «Tο Δημαρχείο της Χιμάρας, εκτελώντας διαταγές του πρωθυπουργού Ράμα, θέλει να κάνει απαλλοτριώσεις και κρατικοποιήσεις, υφαρπάζοντας την γη από 123 οικογένειες που την έχουν κληρονομήσει, με την δικαιολογία ότι δεν ήταν κάτοικοι του χωριού το 1991, όταν επιβλήθηκε ο κομμουνιστικός νόμος που τους έδωσε την περιουσία. Η μαφία των παραθαλάσσιων κτημάτων παίρνει τις ιδιοκτησίες από τις αυτόχθονες οικογένειες, τους νόμιμους ιδιοκτήτες και θα τις δώσει σε πελάτες της εξουσίας και τους βουλευτές της, όπως έκανε και το 2013».

Ο Mediu εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους γίνονται όλα αυτά στην περιοχή της Χιμάρας: «Υπάρχει ένας κυρίαρχος λόγος, το μεγάλο ενδιαφέρον για να καταπατήσουν τα παραθαλάσσια κτήματα και να τα πάρουν από τους ιδιοκτήτες με διεφθαρμένους και παράνομους τρόπους. Η κυβέρνηση Ράμα-Μετά έχει διαβολικούς σκοπούς με αυτή την απόφαση καθώς σχεδιάζει να πάρει μέρος των κτημάτων των 123 οικογενειών από τις Δρυμάδες για να τα δώσει σε πρώην ιδιοκτήτες όπως έκανε στο παρελθών."

Τέλος ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος κ. Fatmir Mediu δήλωσε: «Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα καταδικάζει σθεναρά αυτή την διαδικασία που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση και το Δημαρχείο της Χιμάρας. Ζητάμε από τους νόμιμους ιδιοκτήτες να ξεσηκωθούν εναντίον αυτής της μαφιόζικης και διεφθαρμένης κυβέρνησης, στηρίζοντας τα δικαιώματα τους."

Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του στα αλβανικά

Δρυμάδες: Συζήτηση για τις αρνητικές εξελίξεις στο...
Πάσχα: Έξοδος απο την απογοήτευση
 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επίσης μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή μας για συσκευές android και iOS


Ακολουθήστε μας

Android APPiOS APP


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη