Δήμος Φοινίκης: Απάντηση στον πρώην έπαρχο Αλύκου κ. Ηλία Θανάση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΟ ΑΛΥΚΟΥ κ. ΗΛΙΑ ΘΑΝΑΣΗ

Στην ιστοσελίδα «Επαρχία Αλύκου» αναρτήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2016 άρθρο του κ. Ηλία Θανάση με τίτλο «Η ελπίδα για το νέο ξεκίνημα στο Δήμο Φοινίκης ακόμα περιμένει». Αν και όλοι γνωρίζουν ότι μετά τις εκλογές της 23ης Ιούνη 2015 ο θεσμός των Επαρχιών καταργήθηκε, ο κ. Ηλίας, ίσως λόγω νοσταλγίας, δεν μπορεί να την αποχωριστεί και τη διατηρεί με τη μορφή της προσωπικής ιστοσελίδας. Ανεξάρτητα απ’ αυτό, στο άρθρο του καταφέρεται εναντίον του νέου Δήμου Φοινίκης και ειδικότερα εναντίον του Δημάρχου.

Οι κατηγορίες που εκτοξεύει εναντίον του Δημάρχου αφορούν τρεις δικαστικές υποθέσεις, που όπως λέει είναι «κάποιες υποθέσεις που εξελίχθηκαν στη θητεία του» και συνεχίζει πως «ήταν ενημερωμένος και αδιαφόρησε για τις υποθέσειςπου είναι σε εξέλιξη εναντίον του Δήμου».

1. Υπόθεση οικογένειας Çini, στην οποία αναφέρει ότι με απόφαση του πρωτοδικείου Αγίων Σαράντα η οποία φέρει ως ημερομηνία την 03.06.2015 και απόφαση του Εφετείου Αργυροκάστρου με ημερομηνία 21.12.2015 (λάθος, γιατί η σωστή ημερομηνία είναι 05.11.2015, απλά ο κύριος Ηλίας, για άγνωστους λόγους την μετέθεσε κατά 45 μέρες), της αναγνωρίστηκαν 103 εκτάρια λιβάδια στην Κρανιά, 123,5 εκτάρια στην Αρδάσοβα, 109 εκτάρια στου Κώσταρη και 30 εκτάρια στο Σωπίκι. Παραβλέπει, όμως, ότι στις 03 Ιούνη 2015, ημερομηνία κατά την οποία η υπόθεση εγγράφηκε στο Πρωτοδικείο Αγίων Σαράντα δεν υπήρχε καν ο νέος Δήμος Φοινίκης, αφού οι τοπικές εκλογές διεξήχθησαν στις 23 Ιούνη 2015 και άρχισε να λειτουργεί δυόμισι μήνες αργότερα, την 01 Σεπτέμβρη 2015. Ως διάδικοι ήταν η οικογένεια Τσίνι και οι Επαρχίες Μεσοποτάμου (Κρανιά, Αρδάσοβα, Κώσταρη) και Λιβαδειάς (Σωπίκι).Ο κ. Ηλίας δεν λέει λέξη για τους πρώην Έπαρχους και τους εκπροσώπους τους στη δίκη. Τονίζει, όμως, με έμφαση ότι ο νέος Δήμος ήταν «απών» από το Εφετείο, ενώ ως δικηγόρος γνωρίζει πολύ καλά πως ο νέος Δήμος δεν κλήθηκε ποτέ να συμμετάσχει ως διάδικος. Γνωρίζει επίσης, πολύ καλά ότι ο νέος Δήμος μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση του Εφετείου, ξεκίνησε εμπρόθεσμα τη διαδικασία στο Ανώτερο Δικαστήριο, δηλαδή στις 11.01.2016, γεγονός που – για άγνωστο λόγο – αποσιωπά στο άρθρο του.

2. Υπόθεση οικογένειας Dizdari: Λέει ο κ. Ηλίας: «Επιστροφή 2426 τετραγωνικά μέτρα οικόπεδο μέσα στο χωριό Ραχούλα, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αγίων Σαράντα με ημερομηνία 09.06.2015 και απόφαση του Εφετείου Αργυροκάστρου με ημερομηνία 19.12.2015 (Δημαρχείο απών). Υπενθυμίζουμε στον κ. Ηλία (οι άλλοι το γνωρίζουν) ότι στις 09.06.2015 υπήρχαν ακόμα Επαρχίες, ανεξάρτητα αν τις ξεχνάει εκείνος. Επίσης, υπενθυμίζουμε στον κ. Ηλία, ως δικηγόρο, ότι όπως αναγράφεται και στην απόφαση του Εφετείου, ο νέος Δήμος δεν ήταν καν διάδικος, επειδή δεν τον αναγνώριζαν ακόμα.

3.Οικογένεια Σέχαϊ: «Της αναγνώρισαν», λέει ο κ. Ηλίας, «150 εκτάρια στο Βαγκαλιάτι». (Σημειώνουμε, για όσους δεν γνωρίζουν ότι το χωριό Βαγκαλιάτι υπαγότανε στην Επαρχία Λιβαδειάς). Ξεχνάει ο κύριος Ηλίας να πει ότι η υπόθεση αυτή εγγράφηκε στο πρωτοδικείο Αγίων Σαράντα στις 27.02.2014 με ενάγοντα την πρώην Επαρχία Λιβαδειάς και εναγόμενο την οικογένεια Σέχαϊ. Δεν μας λέει τίποτα ο κ. Ηλίας τι έπραξε η πρώην Επαρχία Λιβαδειάς (η οποία είχε και την ευθύνη) επί ενάμισι χρόνο πριν ιδρυθεί ο νέος Δήμος Φοινίκης. Κι επειδή κανείς από την πρώην Επαρχία δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη της υπόθεσης, το πρωτοδικείο αποφάσισε να τη θέσει στο αρχείο στις 07.12.2015. Γνωρίζει καλά ο κ. Ηλίας ως δικηγόρος, ότι αν και μόνον ένα μήνα από την έναρξη της λειτουργίας του, κανείς από το Δήμο δεν ζήτησε την αναγνώρισή της στην οικογένεια Σέχαϊ.

Από τα παραπάνω εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα πως ο πρώην Έπαρχος Αλύκου είτε δεν γνωρίζει καλά τους νόμους και τις υποθέσεις που παραθέτει (πράγμα ανεπίτρεπτο για νομικό και πρώην αιρετό) είτε εσκεμμένα συκοφαντεί τη νέα δημοτική αρχή σε μια προσπάθεια να στρέψει τους πολίτες εναντίον της. Τα στοιχεία που παραθέσαμε παραπάνω είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου να τα ελέγξει και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αν οι αιτιάσεις του κ Θανάση ισχύουν ή όχι.

Αναφέρει και άλλα ο κύριος Ηλίας Θανάσης, περί μη ενημέρωσης εκ μέρους του Δήμαρχου για τα πεπραγμένα του Δήμου, περί νεποτισμού, περί «αναγκαστικής επιλογής του Λεωνίδα Χρήστου ως υποψήφιου Δημάρχου», κλπ. Με την ευκαιρία παραθέτει και τη δική του άποψη (ως έμπειρος περί την τοπική εξουσία) για το πώς πρέπει να λειτουργεί ο νέος Δήμαρχος και, για να αποδείξει ότι ο νέος Δήμαρχος τα έχει μέλι γάλα με το Σοσιαλιστικό και αγνοεί το ΜΕΓΑ, βάζει πάνω - πάνω στο άρθρο του και μια φωτογραφία του Δημάρχου με τον βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Κ. Κοκδήμα. Όλα αυτά, επειδή δεν είναι τίποτ' άλλο παρά «πολιτικάντικα φληναφήματα», τα αντιπαρερχόμαστε και δηλώνουμε πως δεν θα ακολουθήσουμε. Δεν θα παραλείψουμε, όμως, να παραθέσουμε μια φωτογραφία του Δημάρχου με τον πρόεδρο του ΜΕΓΑ, κ. Χ. Κίτσιο, ώστε να εμπλουτίσει με αυτήν το αρχείο των φωτογραφιών του ο κύριος Ηλίας Θανάσης.

ΔΗΜΟΣ ΦΟΙΝΙΚΗΣ
Γραφείο Τύπου
Φοινίκη, 23.02.2016

Διαβάστε εδώ το άρθρο του κ. Ηλία Θανάση που προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου Φοινικαίων