Δήμος Φοινίκης: Απάντηση στον πρώην έπαρχο Αλύκου κ. Ηλία Θανάση

Δήμος Φοινίκης: Απάντηση στον πρώην έπαρχο Αλύκου κ. Ηλία Θανάση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΟ ΑΛΥΚΟΥ κ. ΗΛΙΑ ΘΑΝΑΣΗ

Στην ιστοσελίδα «Επαρχία Αλύκου» αναρτήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2016 άρθρο του κ. Ηλία Θανάση με τίτλο «Η ελπίδα για το νέο ξεκίνημα στο Δήμο Φοινίκης ακόμα περιμένει». Αν και όλοι γνωρίζουν ότι μετά τις εκλογές της 23ης Ιούνη 2015 ο θεσμός των Επαρχιών καταργήθηκε, ο κ. Ηλίας, ίσως λόγω νοσταλγίας, δεν μπορεί να την αποχωριστεί και τη διατηρεί με τη μορφή της προσωπικής ιστοσελίδας. Ανεξάρτητα απ’ αυτό, στο άρθρο του καταφέρεται εναντίον του νέου Δήμου Φοινίκης και ειδικότερα εναντίον του Δημάρχου.

Οι κατηγορίες που εκτοξεύει εναντίον του Δημάρχου αφορούν τρεις δικαστικές υποθέσεις, που όπως λέει είναι «κάποιες υποθέσεις που εξελίχθηκαν στη θητεία του» και συνεχίζει πως «ήταν ενημερωμένος και αδιαφόρησε για τις υποθέσειςπου είναι σε εξέλιξη εναντίον του Δήμου».

1. Υπόθεση οικογένειας Çini, στην οποία αναφέρει ότι με απόφαση του πρωτοδικείου Αγίων Σαράντα η οποία φέρει ως ημερομηνία την 03.06.2015 και απόφαση του Εφετείου Αργυροκάστρου με ημερομηνία 21.12.2015 (λάθος, γιατί η σωστή ημερομηνία είναι 05.11.2015, απλά ο κύριος Ηλίας, για άγνωστους λόγους την μετέθεσε κατά 45 μέρες), της αναγνωρίστηκαν 103 εκτάρια λιβάδια στην Κρανιά, 123,5 εκτάρια στην Αρδάσοβα, 109 εκτάρια στου Κώσταρη και 30 εκτάρια στο Σωπίκι. Παραβλέπει, όμως, ότι στις 03 Ιούνη 2015, ημερομηνία κατά την οποία η υπόθεση εγγράφηκε στο Πρωτοδικείο Αγίων Σαράντα δεν υπήρχε καν ο νέος Δήμος Φοινίκης, αφού οι τοπικές εκλογές διεξήχθησαν στις 23 Ιούνη 2015 και άρχισε να λειτουργεί δυόμισι μήνες αργότερα, την 01 Σεπτέμβρη 2015. Ως διάδικοι ήταν η οικογένεια Τσίνι και οι Επαρχίες Μεσοποτάμου (Κρανιά, Αρδάσοβα, Κώσταρη) και Λιβαδειάς (Σωπίκι).Ο κ. Ηλίας δεν λέει λέξη για τους πρώην Έπαρχους και τους εκπροσώπους τους στη δίκη. Τονίζει, όμως, με έμφαση ότι ο νέος Δήμος ήταν «απών» από το Εφετείο, ενώ ως δικηγόρος γνωρίζει πολύ καλά πως ο νέος Δήμος δεν κλήθηκε ποτέ να συμμετάσχει ως διάδικος. Γνωρίζει επίσης, πολύ καλά ότι ο νέος Δήμος μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση του Εφετείου, ξεκίνησε εμπρόθεσμα τη διαδικασία στο Ανώτερο Δικαστήριο, δηλαδή στις 11.01.2016, γεγονός που – για άγνωστο λόγο – αποσιωπά στο άρθρο του.

2. Υπόθεση οικογένειας Dizdari: Λέει ο κ. Ηλίας: «Επιστροφή 2426 τετραγωνικά μέτρα οικόπεδο μέσα στο χωριό Ραχούλα, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αγίων Σαράντα με ημερομηνία 09.06.2015 και απόφαση του Εφετείου Αργυροκάστρου με ημερομηνία 19.12.2015 (Δημαρχείο απών). Υπενθυμίζουμε στον κ. Ηλία (οι άλλοι το γνωρίζουν) ότι στις 09.06.2015 υπήρχαν ακόμα Επαρχίες, ανεξάρτητα αν τις ξεχνάει εκείνος. Επίσης, υπενθυμίζουμε στον κ. Ηλία, ως δικηγόρο, ότι όπως αναγράφεται και στην απόφαση του Εφετείου, ο νέος Δήμος δεν ήταν καν διάδικος, επειδή δεν τον αναγνώριζαν ακόμα.

3.Οικογένεια Σέχαϊ: «Της αναγνώρισαν», λέει ο κ. Ηλίας, «150 εκτάρια στο Βαγκαλιάτι». (Σημειώνουμε, για όσους δεν γνωρίζουν ότι το χωριό Βαγκαλιάτι υπαγότανε στην Επαρχία Λιβαδειάς). Ξεχνάει ο κύριος Ηλίας να πει ότι η υπόθεση αυτή εγγράφηκε στο πρωτοδικείο Αγίων Σαράντα στις 27.02.2014 με ενάγοντα την πρώην Επαρχία Λιβαδειάς και εναγόμενο την οικογένεια Σέχαϊ. Δεν μας λέει τίποτα ο κ. Ηλίας τι έπραξε η πρώην Επαρχία Λιβαδειάς (η οποία είχε και την ευθύνη) επί ενάμισι χρόνο πριν ιδρυθεί ο νέος Δήμος Φοινίκης. Κι επειδή κανείς από την πρώην Επαρχία δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη της υπόθεσης, το πρωτοδικείο αποφάσισε να τη θέσει στο αρχείο στις 07.12.2015. Γνωρίζει καλά ο κ. Ηλίας ως δικηγόρος, ότι αν και μόνον ένα μήνα από την έναρξη της λειτουργίας του, κανείς από το Δήμο δεν ζήτησε την αναγνώρισή της στην οικογένεια Σέχαϊ.

Από τα παραπάνω εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα πως ο πρώην Έπαρχος Αλύκου είτε δεν γνωρίζει καλά τους νόμους και τις υποθέσεις που παραθέτει (πράγμα ανεπίτρεπτο για νομικό και πρώην αιρετό) είτε εσκεμμένα συκοφαντεί τη νέα δημοτική αρχή σε μια προσπάθεια να στρέψει τους πολίτες εναντίον της. Τα στοιχεία που παραθέσαμε παραπάνω είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου να τα ελέγξει και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αν οι αιτιάσεις του κ Θανάση ισχύουν ή όχι.

Αναφέρει και άλλα ο κύριος Ηλίας Θανάσης, περί μη ενημέρωσης εκ μέρους του Δήμαρχου για τα πεπραγμένα του Δήμου, περί νεποτισμού, περί «αναγκαστικής επιλογής του Λεωνίδα Χρήστου ως υποψήφιου Δημάρχου», κλπ. Με την ευκαιρία παραθέτει και τη δική του άποψη (ως έμπειρος περί την τοπική εξουσία) για το πώς πρέπει να λειτουργεί ο νέος Δήμαρχος και, για να αποδείξει ότι ο νέος Δήμαρχος τα έχει μέλι γάλα με το Σοσιαλιστικό και αγνοεί το ΜΕΓΑ, βάζει πάνω - πάνω στο άρθρο του και μια φωτογραφία του Δημάρχου με τον βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Κ. Κοκδήμα. Όλα αυτά, επειδή δεν είναι τίποτ' άλλο παρά «πολιτικάντικα φληναφήματα», τα αντιπαρερχόμαστε και δηλώνουμε πως δεν θα ακολουθήσουμε. Δεν θα παραλείψουμε, όμως, να παραθέσουμε μια φωτογραφία του Δημάρχου με τον πρόεδρο του ΜΕΓΑ, κ. Χ. Κίτσιο, ώστε να εμπλουτίσει με αυτήν το αρχείο των φωτογραφιών του ο κύριος Ηλίας Θανάσης.

ΔΗΜΟΣ ΦΟΙΝΙΚΗΣ
Γραφείο Τύπου
Φοινίκη, 23.02.2016

Διαβάστε εδώ το άρθρο του κ. Ηλία Θανάση που προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου Φοινικαίων

Δρυμάδες: Πωλείται κτήμα 1,08 εκατ. τμ που ανήκει ...
Κορυτσά: Βραδιά Ελληνικής Μουσικής διοργάνωσε το Π...
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Εκπλήσσομαι από την τόσο φθηνή δικαιολογία της ανικανότητας και αδιαφορίας του Δήμαρχου γράφοντας αυτό το κείμενο το «γραφείο τύπου» του Δήμου.
Με το σκούντημα που του έκανα περίμενα μήπως ξυπνήσει και ασχοληθεί με τα φλέγον προβλήματα του Δήμου. Πέτυχα να ξυπνήσω κάποιον στο Δήμο και να υπογράφει ως «γραφείο τύπου» του Δήμου και έκανε την πρώτη «σοβαρή» ανακοίνωση τύπου. Μακάρι μετά αυτού να κάνει και άλλες ανακοινώσεις και να ενημερώνει τους Δημότες για κάθε δραστηριότητα του.
Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να λυπηθώ για την απάντηση του «Γραφείου Τύπου του Δήμου Φοινίκης».
Έχω να πω τα εξής:
1. Όπως λέω και στην τελευταία παράγραφο του άρθρου μου, θεώρησα χρέος μου να γράψω κάποια πράγματα ελπίζοντας πως με αυτή την κρητική να διορθωθούν κάποια πράγματα και όχι να συκοφαντήσω γιατί στο άρθρο μου δεν υπάρχει καμία συκοφαντία αλλά στοιχεία.
2. Το ύφος της απάντησης του Δήμου, μου θύμισε την απάντηση του πρώην Έπαρχου Αλύκου Χρήστου Καίση (πολύ πιθανόν να έχουν τον ,ίδιο/α συντάκτη). Όταν είχα παρέμβει τότε με ένα αντίστοιχο άρθρο, ο Καίσης αντί να απαντήσει στα ερωτήματα μου έψαχνε ψήλους στα άχυρα για να με κατηγορήσει χωρίς να δώσει καμιά απάντηση. Για το μόνο που πήρα απάντηση σε αυτά που έγραψα τώρα είναι ότι είχα λάθος σε μια ημερομηνία που ήταν Νοέμβριος αντί για Δεκέμβριος και ότι αυτές οι υποθέσεις στο πρωτοδικείο είχαν αντίδικο τις Επαρχίες και επειδή τώρα έγιναν Δήμος δεν μπορούσε να πάει στο εφετείο!!! Αυτή η απάντηση με λύπησε γιατί η ανευθυνότητα σας είναι μεγαλύτερη από όσο νόμιζα.
3. Χαίρομαι που η Δήμος Φοινίκης έχει Γραφείο Τύπου και είναι πολύ τιμητικό για μένα ότι έκανε την παρθενική του εμφάνιση απαντώντας σε μένα.
4. Πράγματι επέλεξα επίτηδες την φωτογραφία με τον Κώτσο, είναι πραγματική και δεν είναι ούτε μοντάζ ούτε συκοφαντία. Το έκανα γιατί με ενοχλεί πάρα πολύ που ένας άνθρωπος σαν τον Κώτσο Κοκδήμα που σέρνει το χορό του μίσους κατά του ελληνισμού να έχει τον παραμικρό λόγο στο Δήμο Φοινίκης. Με αυτή τη διοίκηση δεν έχει μόνο λόγο αλλά και χέρι και πόδι.
5. Θα μπορούσα να γράψω πολύ περισσότερα αλλά μάλλον δεν έχει νόημα γιατί αφού δεν δόθηκαν απαντήσεις για το πρώτο άρθρο πώς να ελπίζω για το δεύτερο. Θα πω μόνο να διαβάσετε καλά και το πρώτο άρθρο και αυτήν την απάντηση, γιατί είπα και μόνος μου πως τα ζητήματα μας είναι δύσκολα και δε λύνονται με μαγικό ραβδί. Το να κάνετε αυτοκριτική και να παραδεχτείτε ότι ξεκινήσαμε στραβά δεν είναι κακό , μάλλον είναι η καλή αρχή!
6. Μην δικαιολογήστε με τιποτένια επιχειρήματα να αποδείξετε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις δικαστικές υποδέσεις ο Δήμαρχος, γιατί και αυτό τον ενοχοποιεί. Έχω αποδείξεις ότι γνώριζε γ’αυτές τις υποθέσεις που αναφέρθηκα αλλά και για άλλες που επέλεξε τον εύκολο δρόμο της αδιαφορίας.

Ηλίας Θανάσης

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη