Ντούλες: «Πολλά τα προβλήματα της ΕΕΜ στην Αλβανία»

Ντούλες: «Πολλά τα προβλήματα της ΕΕΜ στην Αλβανία»

Στις 10 Δεκεμβρίου, ημέρα αφιερωμένη στο σεβασμό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, κατηγόρησε το ολοκληρωτικό καθεστώς στην Αλβανία για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Θέματα όπως την έλλειψη αξιοκρατικής καταμέτρησης του πληθυσμού που ανήκει σε εθνικές μειονότητες στην Αλβανία και απόκριση της προβληματικής πραγματικότητας, αναφέρθηκαν στην συζήτηση που οργανώθηκε με διάφορους φορείς και εκπροσώπους οργανώσεων και συλλόγων.

Ο κ. Ντούλες, αναφέρθηκε στην καταπολέμηση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητα στην Αλβανία από την κορυφή της Αλβανικής κυβέρνησης ως μέσω για να κερδίζει πολιτικό στήριγμα απο τους αλβανούς Εθνικιστές, με σαφείς υπόνοιες για τις πολιτικές συνεργασίες του Σοσιαλιστικού κόμματος με το Τσάμικο κόμμα του εθνικιστή Ιντρίζη.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ αναφέρθηκε και στην κατεδάφιση του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες ως αρνητικό παράδειγμα όπου το κράτος εξυπηρετώντας την αντίληψη και "αισθητική" ενός ανθρώπου επιτίθεται στην Ελληνική κοινότητα στις Δρυμάδες Χιμάρας.

Ο Εκσκαφέας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου