Ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας τίμησε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη για το έργο της (βίντεο)

Ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας τίμησε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη για το έργο της (βίντεο)

Στα Τίρανα, μετά από επίσημη πρόσκληση του Προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας, κυρίου Μπογιάρ Νισάνι και της συζύγου του Οντέτα, μετέβη η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο «Μητέρα Τερέζα» της Αλβανικής Δημοκρατίας.

Την κυρία Βαρδινογιάννη υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο η πρώτη Κυρία της Αλβανίας που τη συνόδευε σε όλη τη διάρκεια της παραμονής της στη γειτονική χώρα. Η κυρία Βαρδινογιάννη είχε ιδιαίτερη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας και τη σύζυγό του.

Στη συνέχεια σε ειδική εκδήλωση ο κύριος Νισάνι την τίμησε με το ανώτατο βραβείο Μητέρα Τερέζα για το ανθρωπιστικό της έργο.

Συγκεκριμένα η κυρία Βαρδινογιάννη έλαβε το βραβείο αυτό γιατί χάρη στο έργο της στο σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ έχουν σωθεί πολλά παιδιά από την Αλβανία που έπασχαν από καρκίνο, ανάμεσα τους και ο μικρός Τζάνη τον οποίο πρόσφατα επισκέφθηκε στο ογκολογικό νοσοκομείο στη Αθήνα η κυρία Νισάνι.

«Φανταστείτε σας παρακαλώ το φόβο μιας μητέρας ή μιας γιαγιάς που προσπαθούν με επιμονή να κάνουν το αδύνατο δυνατό για το άρρωστο παιδί τους. Η ελπίδα τους για να σωθεί το παιδί τους ακούει στο όνομα Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Καλώς όρισες στην Αλβανία αγαπητή Μαριάννα» σημείωσε η κυρία Νισάνι.

Συγκινημένη η πρόεδρος, του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, αφιέρωσε τη διάκριση στα παιδιά που δοκιμάζονται από τον καρκίνο αλλά και τους γονείς τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και την Αλβανία.

«Εκ μέρους των παιδιών του νοσοκομείου μας θα ήθελα να μεταφέρω ένα μήνυμα ελπίδας στον αλβανικό λαό αφιερώνοντας το βραβείο αυτό που με τόση συγκίνηση παρέλαβα πριν από λίγο, σε κάθε μητέρα που αγωνίζεται για να σωθεί το παιδί της» σημείωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Λίγο αργότερα η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας της Αλβανίας.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για το ανθρωπιστικό έργο που αναλαμβάνει και υλοποιεί το ίδρυμά σας και κυρίως για τη συμβολή σας σε ότι αφορά την περίθαλψη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη» ανέφερε ο υπουργός Υγείας της Αλβανίας.

Η κυρία Βαρδινογιάννη επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο των Τιράνων όπου και συνάντησε παιδιά που νοσηλεύονται και ενθάρρυνε τους γονείς τους.

«Να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου εκ μέρους του προσωπικού , των γονιών, των παιδιών. Είστε μια μεγάλη ελπίδα για τους ασθενείς και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να φτάσουμε εκεί που πρέπει» είπε στην κύρια Μαριάννα Βαρδινογιάννη, γιατρός του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου των Τιράνων.

Εκ μέρους των παιδιών της ΕΛΠΙΔΑΣ, η κυρία Βαρδινογιάννη μετέφερε το μήνυμα αισιοδοξίας, πίστης, δύναμης και ελπίδας στον αλβανικό λαό και στα παιδιά που πολεμούν κατά του καρκίνου. Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη μίλησε για τις προοπτικές συνεργασίας των δυο νοσοκομείων της Ελλάδας και της Αλβανίας, την οποία χαρακτήρισε μια επιπλέον γέφυρα αλληλεγγύης μεταξύ των δύο χωρών.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Πηγή:star.gr

Η ελληνική εκπομπή Περπατώντας στον τόπο μας (βίντ...
Τα Τίρανα αμφισβητούν περιοχές για έρευνα στο Ιόνι...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click