Τσίπρας προς Βορειοηπειρώτες ανασφάλιστους: «Ναι μεν….αλλά» (βίντεο)

Τσίπρας προς Βορειοηπειρώτες ανασφάλιστους: «Ναι μεν….αλλά» (βίντεο)

Δεσμεύομαι αν είμαι μόνο αυτοδύναμος
Συνάντηση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη Βορειοηπειρωτικών και Ποντιακών Συλλόγων είχε ο Αλέξης Τσίπρας και κύριο θέμα συζήτησης ήταν η επαναφορά των συντάξεων. Στην ομιλία του ο κύριος Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι για να γίνει η επαναφορά του επιδόματος του ΟΓΑ πρέπει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ να έχει πλήρη αυτοδυναμία στην βουλή σε διαφορετική περίπτωση…ξεχάστε τις συντάξεις.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να σας πω ότι έχουμε πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών αλλά και της μεγάλης ευθύνης αντιμετωπίζουμε.

Δεν θελήσαμε να συναντηθούμε σήμερα για να επαναλάβουμε αυτό που συνηθίζουν τα κόμματα εξουσίας, λίγο πριν τις εκλογές να υπόσχονται πράγματα τα οποία δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν. Εμείς ερχόμαστε να δεσμευτούμε απέναντί σας πάνω σε συγκεκριμένες κινήσεις και συγκεκριμένα μέτρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν μια μεγάλη αριστερή, δημοκρατική και πατριωτική δύναμη βλέπει στο πρόσωπο των ομογενών – προσφύγων της χώρας μας ένα αναπόσπαστο μέρος του ελληνισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τους ομογενείς μας και πρώτα από όλα, δεσμεύεται να αποκαταστήσει την πιο μεγάλη αδικία που υπέστησαν, με το εξοντωτικό κόψιμο, από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, της πενιχρής σύνταξης σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες της ομογένειας. Την δέσμευση αυτή, την εντάσσουμε στον πρώτο πυλώνα του προγράμματος που εξαγγείλαμε στη Θεσσαλονίκης για την αποκατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Εμείς έχουμε στόχο να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όχι για να μοιράζουμε -όπως κάποιοι λένε- προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά για να επανεντάξουμε την Ελλάδα στην κανονικότητα και να την ξανακάνουμε ευρωπαϊκή χώρα. Διότι μια χώρα με εκατομμύρια ανέργους, άστεγους ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες αναξιοπρέπειας δεν είναι μια ευρωπαϊκή χώρα. Είναι μια χώρα που κατρακυλάει προς το επίπεδο ζωής του τρίτου κόσμου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και θέλω να επισημάνω ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Είναι κοστολογημένο με εθνικούς πόρους, είναι σχεδιασμένο πάνω στης σημερινές δυνατότητες της χώρας και προκύπτει από μια ριζική αλλαγή πολιτικών και κοινωνικών προτεραιοτήτων, στο πλαίσιο ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Υπάρχει όμως και μια δεύτερη διάσταση, η ηθική. Γνωρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια οι άνθρωποι που ήρθαν από την πρώην ΕΣΣΔ αποτελούν ένα από τα πιο προοδευτικά και δημιουργικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Άνθρωποι του μόχθου άνθρωποι που ζουν από το υστέρημά τους που ποτέ δεν δημιούργησαν προβλήματα στην ελληνική κοινωνία. Θεωρούμε υποχρέωσή μας, εθνική και πατριωτική υποχρέωση, να βοηθήσουμε για την οριστική ένταξή τους στον κοινωνικό και τον εθνικό κορμό.

Βάλτε πλάτη, δε θα είναι όλα ρόδινα την επόμενη μέρα
Θέλω όμως να σας να σας επισημάνω ότι χρειάζεται μια νέα νοοτροπία και από τα κοινωνικά στρώματα που δοκιμάζονται. Δεν έχουμε τα περιθώρια, ούτε και είναι σωστό να μπούμε στην λογική οικοδόμησης πελατειακών σχέσεων, Αυτό που ζητάμε να μεταφέρετε στα μέλη των συλλόγων σας ότι αυτοί που συναντήσατε στον ΣΥΡΙΖΑ σας μίλησαν καθαρά, σας εξέφρασαν την αποφασιστικότητα και την επιθυμία τους να αποκαταστήσουν τις μεγάλες πληγές του Μνημονίου αλλά δε σας κορόιδεψαν. Δεν σας είπαν ότι όλα θα είναι ρόδινα την επόμενη μέρα. Σας ζητάμε να βάλετε πλάτη. Όχι μόνο για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, αλλά για να ξαναστήσουμε όλοι μαζί την χώρα στα πόδια της».

Σύλληψη Αλβανού που αναζητούσε η Interpol στην Κακ...
Επίσκεψη Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων στο Αλβανικό Π...
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Μαυρο!!!!!!!

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη