Τσίπρας: «Επαναχορήγηση συντάξεων σε Βορειοηπειρώτες και Ποντίους»

Τσίπρας: «Επαναχορήγηση συντάξεων σε Βορειοηπειρώτες και Ποντίους»

Δεν πέρασαν πολλές ώρες για να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του reporter μας για τις δηλώσεις Τσίπρα σχετικά με τις συντάξεις του ΟΓΑ. Σε χθεσινό άρθρο έγραψε: «Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει προεκλογική συνάντηση με φορείς του Βορειοηπειρωτικού και με κύριο θέμα την επαναφορά των συντάξεων.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τους ομογενείς, και πρώτα από όλα «δεσμεύεται να αποκαταστήσει την πιο μεγάλη αδικία που υπέστησαν, με το εξοντωτικό κόψιμο, από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, της πενιχρής σύνταξης σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες» της ομογένειας, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με εκπροσώπους από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, το Σωματείο Παναγία Σουμελά, το Σωματείο Νεολαίας Ποντίων Παλιννοστούντων, την Παμποντιακή Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδας και Νήσων, την Πανελλήνια Ένωση Ποντίων Επιστημόνων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βορειοηπειρωτών.

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εντάξει την δέσμευση αυτή στον πρώτο πυλώνα του προγράμματος που εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη για την αποκατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Επανέλαβε δε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Είναι κοστολογημένο με εθνικούς πόρους, είναι σχεδιασμένο πάνω στις σημερινές δυνατότητες της χώρας και προκύπτει από μια ριζική αλλαγή πολιτικών και κοινωνικών προτεραιοτήτων, στο πλαίσιο ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε μια δεύτερη, ηθική διάσταση έναντι των ομογενών, σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι που ήρθαν από την πρώην ΕΣΣΔ αποτελούν ένα από τα πιο προοδευτικά και δημιουργικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, και -όπως είπε- θεωρούμε υποχρέωσή μας, εθνική και πατριωτική υποχρέωση, να βοηθήσουμε για την οριστική ένταξή τους στον κοινωνικό και τον εθνικό κορμό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το αλβανικό όνειρο των Ελλήνων
Κατάσχεση 30 αντιαρματικών πυραύλων στην Αλβανία
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

«Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ κι αγαπημένε,
πάντοτε ευκολόπιστε και πάντα προδομένε»

Να μας περιπαίζει ο κάθε παλιάτσιος, σαμαραδές Τσίπρες και ποιός ξέρει πόσοι ακόμα...
Δε φταίνε μόνο αυτοί, φταίμε κι εμείς που δεν έχουμε ενδιαφέρον για τα κοινα μας. δεν ενδιαφερόμαστε για τους άλλους αλλά μόνο για την πάρτη μας και την κονόμα. μα περισσότερο φταίμε για την εγκατάλειψη της τύχης μας στους σαπιους ψευτοηγέτες της ομόνοιας που μας εκπροσωπούν 20 χρόνια τώρα.

ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη