Η Δεροπολίτισσα Μαγδαληνή Σίνγκα νέα Γενική Εισαγγελέας σε περιοχή της Νέας Υόρκης

Η Δεροπολίτισσα Μαγδαληνή Σίνγκα νέα Γενική Εισαγγελέας σε περιοχή της Νέας Υόρκης

Η Μαγδαληνή Σίνγκα ορκίστηκε Γενική Εισαγγελέας στην περιοχή του Nassau County στη Νέα Υόρκη. Είναι η πρώτη Ελληνίδα, αλλά ταυτόχρονα και η δεύτερη γυναίκα ανεξαρτήτου καταγωγής που αναλαμβάνει τα συγκεκριμένα καθήκοντα.

Η Μαγδαληνή αντικατέστησε την απερχόμενη Γενική Εισαγγελέα, Κάθλιν Ράις, η οποία εξελέγη στο Κογκρέσο, μέχρι τη διενέργεια των εκλογών τον Νοέμβριο 2015 για την Εισαγγελία. Ήδη έχει δηλώσει πως πρόκειται να διεκδικήσει εκ νέου τη θέση στις επερχόμενες εκλογές.

Εκείνη γεννήθηκε στη Μασαχουσέτη. Ο πατέρας της κατάγεται από το χωριό Γλύνα και η μητέρα της από το Αργυροχώρι στη Βόρεια Ήπειρο. Οι γονείς της μετανάστευσαν στις ΗΠΑ το 1961.

Όταν ήταν 6 ετών η οικογένεια της μετακόμισε στην Αστόρια, όπου ο πατέρας της διατηρούσε πιτσαρία. Πήγαινε σε ελληνικό σχολείο και όλη η οικογένεια ήταν ενεργά μέλη της ελληνικής κοινότητας και της Εκκλησίας.

Σπούδασε στο Barnard College του Columbia University και στη συνέχεια στη Νομική Σχολή του Φόρνταμ.

Το 1991 ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της ως Αναπληρωτής Εισαγγελέας στο Κουήνς, όπου παρέμεινε για συνολικά 15 χρόνια. Το 2006 αναλαμβάνει τη θέση της Αντιεισαγγελέα στο Nassau County. Ειδικεύεται σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής κακοποίησης και ναρκωτικών.

Από το 2011 ως Αντιεισαγγελέας της Nassau County, επέβλεψε περίπου 30.000 υποθέσεις κάθε χρόνο και βοήθησε στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή δεκάδων καινοτόμων προγραμμάτων σε υποθέσεις που συμμετείχαν ανήλικοι δράστες, βετεράνοι, πάσχοντες από ψυχικές ασθένειες και χρήστες ναρκωτικών.

«Ξεκίνησα από πολύ χαμηλά. Οι γονείς μου δεν μπορούσαν να μιλήσουν Αγγλικά όταν πρωτοήρθαν. Και σήμερα είμαι εδώ για να αποδείξω πως το Αμερικανικό όνειρο πράγματι υπάρχει» δήλωσε μετά την ορκωμοσία της.

To Nassau County είναι νομός του Long Island στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Κατά την απογραφή του 2010, ο πληθυσμός του νομού ήταν 1.339.532 και εκτιμάται ότι αυξήθηκε σε 1.352.146 το 2013. Η έδρα της κομητείας του βρίσκεται στη Mineola. Το όνομα του νομού προέρχεται από ένα παλιό όνομα του Long Island. Τα χρώματα του νομού (πορτοκαλί και μπλε) είναι επίσης τα χρώματα της Βουλής των Οράγγης-Νασάου.

Πηγή:ellines.com Copyright © Ellines.com

Οι σκέψεις ενός Κορυτσαίου για τις εκλογές της ΟΜΟ...
Έξι νέα τουριστικά θέρετρα στα παράλια της Αλβανία...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη