«Τρίζει» η καρέκλα του Πύρρου Δήμα;

Διοικητικές εξελίξεις δρομολογούνται στην ομοσπονδία της άρσης βαρών, της οποίας πρόεδρος είναι ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης του αθλήματος Πύρρος Δήμας.

Η έκτακτη γενική συνέλευσης της ομοσπονδίας θα διεξαχθεί στις 27 Δεκεμβρίου, ύστερα από δικαστική απόφαση.

Το ειρηνοδικείο Αμαρουσίου δικαίωσε την αντιπολιτευόμενη παράταξη, στο αίτημα της για προκήρυξη γενικής συνέλευσης πριν τις 17 Ιανουαρίου (ημερομηνία που είχε ορίσει η ομοσπονδία) και έθεσε ως ημέρα διεξαγωγής της συνέλευσης, το προσεχές Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου. Την ευθύνη να συγκαλέσουν τη συνέλευση έχουν τα 26 σωματεία που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Σε περίπτωση που σε αυτή τη γενική συνέλευση, η πλειοψηφία των σωματείων ψηφίσει εκλογές, τότε θα διενεργηθούν άμεσα εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης στην ομοσπονδία.

Στο μεταξύ, η αντιπολίτευση που συντονίζεται από τους κ.κ. Σκιαδά, Τζήμο, Δεπούντη, Μαμτσαδέλη, Γαλιατσάτο και Χατζησαββίδη, με ανακοίνωσή της υποστήριξε: «Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση αποκαθιστά την προβλεπόμενη καταστατική νομιμότητα και βάζει φρένο στις αυθαίρετες αποφάσεις και ενέργειες της ΕΟΑΒ».

Αν υπάρχει ακόμα η ομοσπονδία της άρσης βαρών οφείλεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην εμπλοκή του Πύρρου Δήμα στα διοικητικά της ΕΟΑΒ. Φαίνεται, όμως, ότι ορισμένοι παράγοντες, που ήταν στη διοίκηση της ομοσπονδίας την εποχή του σκανδάλου που συντάραξε το άθλημα το 2008, δεν το έχουν καταλάβει…

Πηγή:filathlos.gr