Ματέο Ρέντσι: Κι εγώ ήμουν φίλος με τον Ράμα, αλλά δεν γονάτισε για μένα

Ματέο Ρέντσι: Κι εγώ ήμουν φίλος με τον Ράμα, αλλά δεν γονάτισε για μένα

Η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αλβανίας και της Ιταλίας για την ανανεώσιμη ενέργεια έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό, Matteo Renzi, να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη διαφάνειας. Σε συνέντευξή του στο Syri TV, ο Renzi τόνισε πως ούτε ο ίδιος ούτε οι Ιταλοί πολίτες είχαν ενημερωθεί επίσημα για τη συμφωνία, παρά μόνο μέσω των μέσων ενημέρωσης – όπως είχε συμβεί και με το ζήτημα των μεταναστών.

Ο Renzi εξέφρασε την ανησυχία του για τις προσωπικές σχέσεις μεταξύ ηγετών που συχνά οδηγούν σε συμφωνίες δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να υπάρχει σαφής πληροφόρηση για τις οικονομικές τους επιπτώσεις. Υπογράμμισε την ανάγκη διαφάνειας και τόνισε πως το ιταλικό κοινοβούλιο θα ζητήσει διεξοδική συζήτηση για να διευκρινιστεί ποιος θα επωμιστεί το οικονομικό βάρος της συμφωνίας.

Επιπλέον, σχολίασε με χιουμοριστικό τόνο ότι, σε αντίθεση με τη σημερινή πρωθυπουργό της Ιταλίας, Giorgia Meloni, δεν έχει λάβει ποτέ δώρα από τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η Ιταλία επιθυμεί καλές σχέσεις με την Αλβανία, αλλά αυτές πρέπει να βασίζονται στην ειλικρίνεια και τη διαφάνεια.

Με την ενεργειακή κρίση να επηρεάζει άμεσα τους πολίτες, το ζήτημα της συμφωνίας αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι αποφάσεις αυτές έχουν άμεσο αντίκτυπο στις τιμές της ενέργειας και το κόστος ζωής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια