Ντούλες: «Πολιτική δράση ενάντια στην νέα διοικητική διαίρεση»

Ντούλες: «Πολιτική δράση ενάντια στην νέα διοικητική διαίρεση»

Το Δημοψήφισμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το Συνταγματικό Δικαστήριο και οι διεθνείς επαφές είναι πλέον στο επίκεντρο της πολιτικής δράσης του ΚΕΑΔ, κόμμα σύμμαχος στην κυβέρνηση που αντιστάθηκε σθεναρά στην νέα εδαφική διαίρεση για το Δήμο της Χιμάρας.

«Θα πρέπει να περιμένουμε τις αντιδράσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, αν θα το θέσπιση ή θα το επιστρέψει πίσω στην βουλή το συγκεκριμένο νόμο και μετά από αυτό, θα μπορούμε συνεχίσουμε στα επόμενα βήματα τα οποία είναι η συλλογή υπογραφών για να γίνει η αίτηση στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή για δημοψήφισμα, αλλά και την ίδια στιγμή και στο Συνταγματικό Δικαστήριο.»

- Σε γενικές γραμμές η πολιτική δράση προειδοποιημένη από τον κ. Ντούλε είναι όμοια με εκείνης του Δημοκρατικού Κόμματος. Μήπως αυτό σημαίνει ότι πλέον το ΚΕΑΔ είναι στην αντιπολίτευση;

«Δεν γίνεται λόγος για συμμαχία ή για διάσπαση συμμαχίας, αλλά για συντονισμένες δράσεις.»

- Θα αποχωρήσετε από την συμμαχία ή θα περιμένετε την απόφαση του Προέδρου και του Συνταγματικού Δικαστηρίου;

«Είναι δύο στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη, αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι η δήλωση που έχουμε κάνει είναι επίκαιρη όσο και τότε που την κάναμε, αλλά θα πρέπει να περάσει μέσω των θεσμικών οργάνων του ΚΕΑΔ και μετά στους στρατηγικούς μας εταίρους, όπως είναι η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Eλληνικής Μειονότητας ΟΜΟΝΟΙΑ.»

- Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ δεν επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε αν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό Ράμα την ημέρα της ψήφισης του νόμου στην βουλή, όπως αναφέρθηκε στα ΜΜΕ. Αλλά αντιτίθεται στην επίσημη τοποθέτηση των Τιράνων ότι το ενδιαφέρον της Αθήνας είναι παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας.

«Η Ελλάδα έχει το θεμιτό δικαίωμα να ενδιαφερθεί για τις τύχες των μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην χώρα μας, πολύ περισσότερο όταν αυτά τα δικαιώματα παραβιάζονται.»

- Στις κατηγορίες ότι η ένωση της Χιμάρας με το Βρανίστι εξυπηρετεί τα συμφέροντα πελατείας του Σοσιαλιστή βουλευτή της περιοχή γνωστού σύμφωνα με τον κ. Ντούλε από του κατοίκους της Χιμάρας και όλα αυτά τα χρόνια έχει προσπαθήσει να χτίσει στην παράκτια ζώνη.

«Αυτό δεν τίμα τον Πρωθυπουργό και όχι τον βουλευτή φίλο του, οποίος έχει μόνο ένα σκοπό να πάει μέχρι το τέλος το όνειρό του για να καταλάβει, να παραβιάζει και για να ασχημύνει την Χιμάρα με τα παράνομα συμφέροντά του.»

Ο Κίτσιος κατηγορεί τον Ντούλε για την στάση του, ...
Η νέα εμφάνιση της ομάδας νέων Χιμάρας στα πλάισια...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click