Σούρλας: Τιμή στην ηρωίδα της Βορείου Ηπείρου Ερμιόνη Μπρίγκου

Σούρλας: Τιμή στην ηρωίδα της Βορείου Ηπείρου Ερμιόνη Μπρίγκου

Το Σκουτάρι της Χειμάρας επισκέφθηκε ο Γ. Σούρλας Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μαζί με παιδιά πεσόντων μαχητών κατά το Έπος 1940-’41 στη Βόρεια Ήπειρο για να συναντήσουν και να τιμήσουν την ηρωίδα Ερμιόνη Μπρίγκου. Την Βορειοηπειρώτισσα που σε παιδική ηλικία με την οικογένειά της κατοικούσαν στην «πρώτη γραμμή» του μετώπου, στήριξαν τους μαχητές μας, βοήθησαν τραυματίες και ενταφίασαν στην αυλή του σπιτιού τους, όσους άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή. «Τους φροντίζουμε 74 ολόκληρα χρόνια σαν δικά μας παιδιά με όσα το ανθρώπινο, θρησκευτικό και πατριωτικό καθήκον υπαγορεύει είπε η κυρά Ερμιόνη μετά από ένα τρισάγιο στους τάφους. Κάναμε αυτό που οι συνθήκες δεν επέτρεψαν να κάνουν οι μανάδες τους».

Ο Γ. Σούρλας με την ιδιότητα του Επιτίμου Προέδρου της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων Μαχητών του Έπους 40-’41 δίνοντας μια πλακέτα με την οποία – βάσει της απόφασης του Δ.Σ.- της απονεμήθηκε ο τίτλος «Η ΜΑΝΑ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ» κατά το έπος του 1940-’41 εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, λέγοντας ότι:
«Ο τίτλος αυτός αποτελεί ένδειξη ελαχίστης τιμής για την προσφορά της. Για εμάς για όλους τους έλληνες είστε η ηρωίδα «η Κυρά Ερμιόνη» της Βορείου Ηπείρου». Εσείς κάνατε το καθήκον σας στο ακέραιο, σε όλους εμάς απομένει να κάνουμε το δικό μας καθήκον για τους 7976 πεσόντες, που πλην ελαχίστων, παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους». Ο Απόστολος Κωστόπουλος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης, γιός πεσόντα που δεν γνώρισε τον πατέρα του και αναζητά τα οστά του επιδίδοντας συγκινημένος το πρακτικό της απόφασης, την ευχαρίστησε λέγοντας πως στο πρόσωπο της βρήκε τη μάνα του, τη μάνα όλων των ηρώων που έπεσαν στα πεδία των μαχών για την πατρίδα.

Στην Αθήνα, όπου θα τιμηθεί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, όπως τη διαβεβαίωσε ο κ. Σούρλας θα έχουν την ευκαιρία οι συγγενείς των πεσόντων να συναντηθούν μαζί της και να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους, για όσα έκανε για τους μαχητές μας και όσους έμειναν για πάντα εκεί.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ
ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ 40-‘41
Αθήνα, 22/06/2014

Η ομάδα της Χιμάρας νικήτρια στο ποδοσφαιρικό τουρ...
Δημοψήφισμα ζητούν οι σύλλογοι της Χιμάρας για την...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη