Γιώργος Τρίχας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος

Γιώργος Τρίχας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος

Αγαπητέ/ή συμπατριώτη/συμπατριώτισσα

Τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας βιώνει μία πρωτοφανών διαστάσεων κρίση, η οποία μάς έχει πλήξει όλους βάναυσα. Και έχει πλήξει πολύ περισσότερο εμάς τους Βορειοηπειρώτες. Διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά πως είμαστε εκείνη η κοινότητα που αδικείται πρώτη και περισσότερο απ' όλους. Γιατί δεν είναι μόνο η σύνταξη του ΟΓΑ και ιατροφαρμακευτική ασφάλιση των παππούδων μας που κόπηκε μέσα σε μια νύχτα επειδή έτσι πρότεινε κάποιος ανάλγητος γραφειοκράτης κάποιου υπουργείου. Είναι και τα πολύ μεγάλα ποσοστά ανεργίας που αντιμετωπίζει η κοινότητά μας, διπλάσια και τριπλάσια από τον εθνικό μέσο όρο.

Η σκληρή πραγματικότητα μάς διδάσκει ότι με την πρώτη αφορμή της αποχής μας από τα κοινά, ταπεινωθήκαμε. Τα σκληρά μέτρα του μνημονίου, δεν επιβλήθηκαν δίκαια και αναλογικά, με συνέπεια το μεγάλο βάρος να το σηκώνουν εκείνοι που αδυνατούν να αντιδράσουν. Με τη λογική αυτή αφαιρέθηκε η μικρή σύνταξη και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Βορειοηπειρωτών. Το κράτος έδειξε την πλήρη αδιαφορία προς τη βασικότερη αξία του ανθρώπου, την ίδια την ανθρώπινη ζωή, ακριβώς επειδή αυτοί των οποίων οι ζωές κινδυνεύουν, δεν μπορούν να αντιδράσουν.

Οι Βορειοηπειρώτες, δεν ήμασταν ποτέ μέρος του πελατειακού κράτους. Δεν ανταλλάξαμε ποτέ ψήφους για διορισμούς, ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις. Αυτά τα 20 και πλέον χρόνια δουλέψαμε σκληρά, με μεράκι, με θυσίες και κατορθώσαμε να πετύχουμε σε όλους τους τομείς της ελληνικής κοινωνίας: στις επιχειρήσεις, στον επαγγελματικό στίβο, στις τέχνες, στα γράμματα, στα πανεπιστήμια. Όλα αυτά όμως, ότι με κόπο και θυσίες πετύχαμε, θα αποδειχθούν μισά αν δεν ολοκληρωθεί η ενσωμάτωσή μας με τη θεσμική παρουσία μας τόσο στην κεντρική διοίκηση όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι υποχρέωσή μας να ασχοληθούμε με τα κοινά πέρα από μικροκομματικές λογικές. Μπορεί η Κυβέρνηση να αφαίρεσε τις συντάξεις, αλλά αυτό δεν είναι ένα φαινόμενο που περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη παράταξη. Είναι το αποτέλεσμα της απουσίας μας από τη διεκδίκηση.

Ό,τι πετύχαμε μέχρι τώρα, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά, το πετύχαμε με την αξία μας και μόνο. Σήμερα, που υπάρχει ανάγκη για πολιτική με διαφάνεια, με αξιοκρατία, μακριά από διαπλοκή και μικροσυμφέροντα, αυτό αποτελεί το πλεονέκτημά μας.

Γι' αυτό ζητώ τη στήριξή σας!
• Γιατί ήμουν μαζί σας, στην πρώτη γραμμή, σε δύσκολες συνθήκες, μόνοι μας, όταν παλεύαμε για τα δικαιώματα για στέγαση και σίτιση των Βορειοηπειρωτών φοιτητών, όταν με αγώνες πετυχαίναμε την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας. Ήμασταν μαζί όταν πετυχαίναμε τη μειωμένη θητεία για τα παιδιά μας που υπηρετούν και θα υπηρετήσουν στον ελληνικό στρατό.
• Γιατί ήρθε η ώρα και της θεσμικής ένταξης των Βορειοηπειρωτών στην ελλαδική κοινωνία.
• Γιατί πρέπει η κοινότητά μας να εκπροσωπείται στα κέντρα των αποφάσεων.
• Γιατί πρέπει η φωνή μας να δυναμώσει.
• Γιατί πληττόμαστε από την ανεργία και την οικονομική κρίση σε δυσανάλογο βαθμό και πρέπει να αναζητήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα αντιστρέψουν τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.

Πιστεύω πως είναι ανάγκη να επενδύσουμε στην ενότητα της βορειοηπειρωτικής κοινότητας. Μόνο ενωμένοι και στοχευμένα μπορούμε να άρουμε εμπόδια και αδικίες. Γι' αυτό σας ζητώ να με στηρίξετε.

Σας ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη να παλέψουμε για ακόμη μια φορά μαζί στην πρώτη γραμμή. Την Κυριακή των εκλογών, 18 Μαΐου, όσοι ψηφίζετε στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής (Δήμοι Αθηναίων, Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας), θα ήταν τιμή μου, να μου δώσετε τον 1 σταυρό προτίμησης. Περιμένω τη στήριξη όλων σας για να αγωνιστούμε για την Αττική του μέλλοντος!

Με τιμή
Γιώργος Τρίχας

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στους Δήμους Αθηνας , Γαλάτσι, Νέα Φιλαδέλεφεια-Χαλκηδόνας, Ζώγράφου, Ηλιούπολης, Δάφνης-Υμηττού, Καισαριανής.

Απαγχονίστηκε 26χρονος Βορειοηπειρώτης στη Νέα Αγχ...
Ούτε βιβλιάριο Πρόνοιας για τους Βορειοηπειρώτες
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη