Aβραμόπουλος: Θέμα υψίστης προτεραιότητας τα κοιμητήρια για τους πεσόντες του '40

Aβραμόπουλος: Θέμα υψίστης προτεραιότητας τα κοιμητήρια για τους πεσόντες του '40

Μηνύματα κατά του εξτρεμισμού, του λαϊκισμού και του φασισμού και υπέρ μιας Ευρώπης ενωμένης και όχι διχασμένης σε ζώνες προόδου και ζώνες χρέους, που με πολιτικό ρεαλισμό θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα, έστειλε ο υπουργός Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος, κατά την τελετή που έγινε στη μνήμη των πεσόντων του ελληνοαλβανικού έπους, το 1940.

Η τελετή ήταν αφιερωμένη στη μνήμη αυτών που υπερασπίστηκαν το Ύψωμα 731, βόρεια της Κλεισούρας, μια "τιτανομαχία" όπως είπε ο υπουργός, που είχε αποτέλεσμα να αποκρουστεί η εαρινή επίθεση του ιταλικού στρατού και οι δυνάμεις του άξονα να υποστούν την πρώτη τους ήττα. Στη σημερινή μάχη, όπως και τότε δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε και να υποκύψουμε στις εύκολες λύσεις της μισαλλοδοξίας, είπε ο κ. Αβραμόπουλος, περνώντας το μήνυμα της ιστορίας στο σήμερα. Σε μια άλλη σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν τόνισε ότι «η αλαζονεία της ισχύος, όταν μάλιστα εκδηλώνεται μεταξύ των κρατών, εκτρέφει εξαιρετικά επικίνδυνα φαινόμενα». «Οδηγός μας πρέπει να είναι η διπλωματία και η πολιτική διαβούλευση στην αντιμετώπιση των κρίσεων»,τόνισε και ανέφερε το παράδειγμα της Ουκρανίας.

Αρκετά με τις διχοτομήσεις της Ευρώπης, κάθε είδους, υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι πρέπει να αποφευχθεί και η διαίρεσή της σε μια ζώνη προόδου και μια ζώνη χρέους. Ιδιαίτερη και μακρά μνεία έκανε ο κ. Αβραμόπουλος στην εκκρεμότητα που υπάρχει με την αλβανική πλευρά για το θέμα της κατασκευής κοιμητηρίων για τους Έλληνες πεσόντες στις ελληνοιταλικές επιχειρήσεις. Το θέμα είναι για μας υψίστης προτεραιότητας, είπε. Υπάρχει διμερής συμφωνία από το 2010, αλλά η Αλβανία κωλυσιεργεί. Ωστόσο πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση που είχε με την Αλβανή ομόλογο του τον Ιανουάριο, έλαβε την υπόσχεση ότι το θέμα θα διευθετηθεί.

Κλείνοντας, επανήλθε στο παρόν, λέγοντας ότι ξαναβρίσκουμε το δρόμο μας και ανυψώνουμε με τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, και πάλι το ανάστημα της χώρας. Ο κ. Αβραμόπουλος απέδωσε εύσημα στον ΓΓ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σούρλα που είχε την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, η οποία πλαισιώθηκε από την παρουσία στρατιωτών ντυμένων με αυθεντικές στολές της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και κορίτσια που χόρεψαν με παραδοσιακές φορεσιές. Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Γ. Παπαδάκης ενώ το παρών έδωσε σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, βουλευτές, αξιωματικοί, βετεράνοι που πολέμησαν στην Αλβανία και συγγενείς των πεσόντων.

Σχόλιο: Καλά που πάει και σε καμιά εκδήλωση ο υπουργός μας γιατί είχαμε ανησυχήσει. Μας λέει λοιπόν ευθαρσώς πως για το θέμα τον κοιμητηρίων μας περιπαίζουν οι Αλβανοί και δεν τηρούν την συμφωνία που επετεύχθη το 2010. Κύριε υπουργέ το πρόβλημα έχει εντοπιστεί εδώ και πολύ καιρό, λύση ψάχνουμε αλλά μάλλον είστε απασχολημένος με ότι άλλο κάνετε. Σαν υπουργός πάντως είστε Part Time.

Η Αλβανία διεκδικεί αποζημίωση $5,4 δισ. από την P...
360ᵒ - Οι Έλληνες που πέτυχαν στην Αλβανία (βίντεο...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη