Επίσκεψη Κωστή Στεφανόπουλου στην Βόρειο Ήπειρο το 2004
Βίντεο απ' την επίσκεψη του τότε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλου στη Δρόβιανη της Βορείου Ηπείρου, απ' όπου κατάγεται ο παππούς του Σπυρίδων Πράτσικας που το 1829 έφυγε μόνιμα για την Πάτρα.

Ο Πρόεδρος στις συναντήσεις με τον τότε πρωθυπουργό της Αλβανίας κ. Φατός Νάνο και πρόεδρο δημοκρατίας Αλφρεντ Μοϊσίου είχε μιλήσει ανοιχτά για τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών, έργα υποδομής στα χωριά της Ελληνικής μειονότητας και για ελληνικά σχολεία.

Απευθυνόμενος στους Δροβιανήτες είπε τις παρακάτω αξιομνημόνευτες φράσεις: «Μερικοί Έλληνες είναι περισσότερο Έλληνες από τους άλλους. Εμείς κάτω είμαστε Χριστιανοί γιατί όλοι γύρω μας είναι Χριστιανοί, εσείς είστε Χριστιανοί εν μέσω αλλοθρήσκων και αυτό σας κάνει δυο φορές Χριστιανούς και δυο φορές Έλληνες. Αισθάνομαι πολύ μεγάλη ικανοποίηση γιατί σ'αυτή μου την επίσκεψη στα χώματα του πατέρα μου συνοδεύομαι απ' τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο».


Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Στεφανόπουλου


Να συγκρίνουμε στάση και δηλώσεις του κ. Στεφανόπουλου με αυτές του κ. Παπούλια που πριν λίγες ημέρες επισκέφθηκε την Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας; Ούτε καν...