Αναλυτικά οι συναντήσεις της Ρένας Δούρου στην Αλβανία


Όλο το φάσμα των ζητημάτων των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Αλβανίας ήταν στο επίκεντρο σειράς συναντήσεων που είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εξωτερικής πολιτικής, Ρένα Δούρου, με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, στα Τίρανα, την Τετάρτη, πρώτη μέρα της επίσκεψής της στη χώρα.

Ειδικότερα, η Ρ. Δούρου πραγματοποίησε κοινή συνάντηση, στο Κοινοβούλιο, με τον αντιπρόεδρο του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος, Γκράμοζ Ρούτσι και τον Τάουλαντ Μπάλα (Σ.Κ.), αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για θέματα Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης.

Είχε προηγηθεί συνάντηση στην έδρα του Δημοκρατικού κόμματος, της Ρ. Δούρου με τον Άλντο Μπούμτσι, πρώην ΥΠΕΞ και σήμερα αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής επιτροπής για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με εξέχοντα μέλη της ομογένειας. Συγκεκριμένα, είχε γεύμα εργασίας με τον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο του ΚΕΑΔ, Ευάγγελο Ντούλε, το βουλευτή Ανδρέα Μάρτο, καθώς και με τους τρεις, ομογενειακής καταγωγής, υφυπουργούς που μετέχουν στην κυβέρνηση Ράμα.


Τους κκ: Αλκή Πούλη, υφυπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Μπάμπη, υφυπουργό Γεωργίας και την Ολιάνα Ίφτη, υφυπουργό Περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη μειονότητα, πολιτικά, κοινωνικά, πολιτισμικά, κ.α..

Αργότερα, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους ομογενείς βουλευτές του σοσιαλιστικού κόμματος, Λουίζα Τζουβάνη – Παπαθανάση και Αναστάση Αγγέλη, πρώην υπουργό Οικονομικών, για τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αλβανική οικονομία.

Τέλος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη στο αλβανικό ειδησεογραφικό κανάλι «News 24».


enikos.gr

Θετικές οι ενδείξεις των μεταρρυθμίσεων στον ενεργ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη