Συνάντηση νέου πρόξενου Κορυτσάς με δήμαρχο και αστυνομικό διευθυντή της πόλης

Συνάντηση νέου πρόξενου Κορυτσάς με δήμαρχο και αστυνομικό διευθυντή της πόλης

Ο κος Νικόλαος Γιωτόπουλος, Σύμβουλος Πρεσβείας Α’, επ’ ευκαιρία της αναλήψεως των νέων του καθηκόντων ως Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Κορυτσά, πραγματοποίησε χθές εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κορυτσάς, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κος Sotiraq Filo.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε αναφορά στους πολύπλευρους δεσμούς που συνδέουν την ευρύτερη περιοχή της Κορυτσάς με την Ελλάδα, παλαιότερους και νεότερους, ενώ εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η βούληση για εμβάθυνση των σχέσεων αυτών μέσω κοινών δράσεων, κυρίως στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Ο νέος πρόξενος πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κορυτσάς κο Gjovalin Loka. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κος Loka εξήρε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής και Αλβανικής Αστυνομίας σε περιφερειακό επίπεδο, μέσω τακτικών υπηρεσιακών επαφών, που στόχο έχουν το συντονισμό των ενεργειών των αστυνομιών των δύο χωρών για την πρόληψη και καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου