Ο Έντι Ράμα και η ελληνική καταγωγή του

Η σύζυγος Λίντα Μπάσα, η κόρη της Ρέα, η μητέρα Ανέτα Κολέκα και ο γιός του Γρηγόρης
Σας παρουσιάζουμε το γενεαλογικό δέντρο του νέου πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, εστιάζοντας σε όχι και τόσο γνωστά στοιχειά. Ένα απ' αυτά είναι η καταγωγή της μητέρας του απο το Βούνο της Χιμάρας καθώς και η ενεργή συμμετοχή της οικογένειάς του στην κυβέρνηση του Χότζα.

Ο πατέρας του Έντι, είναι Κριστάκ Ραμα με καταγωγή απ' το Δυρράχιο και γλύπτης στο επάγγελμα. Οι συγχωριανοί του τον θεωρούσαν βλάχο. Ήταν μέλος του κοινοβουλίου του Χότζα.

Μητέρα του είναι η Ανέτα Κολέκα απ' το χωριό Βούνο της Χιμάρας, με σπουδές ιατρικής στην Πολωνία. Πατέρας της ήταν ο Πέτρος Κολέκας, πολιτικός μηχανικός με σπουδές στην Φλωρεντία. Αδερφός του Πέτρου ήταν ο Σπύρος Κολέκας επίσης πολιτικός μηχανικός με σπουδές στην Ιταλία, όπου διετέλεσε υπουργός της κατοχικής κυβέρνησης του 1942 και μετέπειτα, υπουργός του Χότζα για πολλά χρόνια. Το γένος της μάνας του Πέτρου και Σπύρου Κολέκα (προγιαγιάς του Έντι) είναι Νούση. Αδέρφια του πατέρα της είναι ο Γκόγκος και ο Κοσμάς Νούσης. Ο πρώτος δολοφονήθηκε απ' τους Αλβανούς και ο δεύτερος ήταν επί χρόνια πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα.


Η πρώτη γυναίκα του Έντι ήταν η ηθοποιός Ματίλντα Μακότσι απ' της Δρυμάδες της Χιμάρας με την οποία έκανε έναν γιο και τον ονόμασαν Γρηγόρη (Grigor). Το παιδί και η πρώην σύζυγός του ζούσαν για αρκετά χρόνια στην Ελλάδα αλλά τελικά επέστρεψαν στην Αλβανία.

Η νυν σύζυγος του Έντι Ράμα, είναι η παιδαγωγός Λίντα Μπάσα με την οποία γνωρίστηκε λόγο της στενής φιλίας των παιδιών τους Γρηγόρη Ράμα και Ρέα Μπάσα όπου ήταν και συμμαθητές.

25 πρέσβεις του ΟΑΣΕ επισκέφθηκαν την Κοιλάδα του ...
Κίνδυνος στη Συρία για τους απογόνους του Βυζαντίο...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (3)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (3)

This comment was minimized by the moderator on the site

Το άρθρο είναι από τις 12 Σεπτεμβρίου 2013. Και συ "Αλή και τρισαλή" κατάφερες να απαντήσεις μόλις στις 24 Ιουλίου 2017. Α, ρε κακομοίρη μετά από τέσσερα χρόνια έλαβες το ραπόρτο; Το μόνο που πρόσθεσες ήταν αυτό περί... Μιρδιτίας! Την πηγή σου μόνον δεν μας λες. Για να μαντέψω: Sigurimi i Shtetit ή μόνον "τρικυμία εν κρανίω". Χαμένε και τώρα αφού έπραξες στο ακέραιο το καθήκον σου άντε να εισπράξεις και τα αργύρια...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Έντι Ράμα δεν είναι ελληνικής καταγωγής. Η μητέρα του (Ανέτα Κολέκα το γένος Νούσι) είναι Αλβανίδα, από το χωριό Βούνο της Χιμάρας. Οι οικογένειες Κολέκα και Νούσι είναι αλβανικές χριστιανορθόδοξες οικογένειες με απότερη καταγωγή από τη Μιρντίτα της κεντρικής Αλβανίας. Ο πατέρας Ράμα είναι Βλάχος από το Δυρράχιο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάτσε να δεις πως τους λένε αυτούς τους τύπους... α ναι Ραγιάδες

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη