Στο πλευρό του Πύρρου Δήμα ο Μητσοτάκης χαιρέτησε το λαό της Χιμάρας

Στο πλευρό του Πύρρου Δήμα ο Μητσοτάκης χαιρέτησε το λαό της Χιμάρας

Στις 22 Δεκεμβρίου του 1940 η Χιμάρα απελευθερώνεται από τις δυνάμεις του ελληνικού στρατού. Την ίδια ημέρα το 2022 ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται την περιοχή.

Μια ιστορική ημέρα για τον λαό της Χιμάρας καθώς μόλις ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού. Το φρόνημα των Χιμαραίων στα ύψη εξαιτίας του υψηλού συμβολισμό της επίσκεψης.

Ο πρόεδρος της Ομόνοιας Χιμάρας, Φρέντης Μπελέρης υποδέχθηκε τον κ. Μητσοτάκη εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για αυτή του την επίσκεψη αναφέροντας πως είναι η πρώτη φορά στα χρόνια όπου Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται την Χιμάρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Χιμαριωτες που κράτησαν Θερμοπύλες όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα ακούγοντας και το σύνθημα Ελλάς Ελλάς σκέπασε κι' εμάς, απάντησε πως η Ελλάδα πάντα σας σκεπάζει. Δεσμεύτηκε πως θα είμαι πάντα συμπαραστάτης και σύμμαχος στα προβλήματα της ελληνικής μειονότητας. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Πύρρος Δήμα για την προσφορά του στον ελληνισμό και στη Χιμάρα. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Πύρρο, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως δεν θα έχανε για τίποτα αυτή την επίσκεψη και θα ερχόταν ακόμα και από την άλλη άκρη του κόσμου.

Τέλος ο Φρεντης Μπελέρης προσέφερε συμβολικό δώρο ένα αγαλματίδιο φτιαγμένο από Βορειοηπειρώτη καλλιτέχνη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου