Επίδοση διαπιστευτηρίων από την νέα Πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα

Επίδοση διαπιστευτηρίων από την νέα Πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα

Η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, κα Κωνσταντίνα Καμίτση, επέδωσε τα Διαπιστευτήρια της χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας Bajram Begaj, σε τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο.

Η κα Καμίτση, τόνισε τους ιδιαίτερους δεσμούς που ενώνουν την Ελλάδα με την Αλβανία, προσθέτοντας ότι θα εργασθεί για την προώθηση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων πάντοτε με γνώμονα την αρχή της καλής γειτονίας και τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, επισήμανε τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνική Εθνική Μειονότητα ως γέφυρα φιλίας και επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ υπογράμμισε τη δημιουργική ενσωμάτωση των Αλβανών οικονομικών μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Ο Αλβανός ΠτΔ, αναφέρθηκε στη συμβολή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και την ασφάλεια της Αλβανίας, καθώς και την έμπρακτη στήριξη στην ευρωπαϊκή της πορεία. Παράλληλα, υπογράμμισε το ενδιαφέρον και τη βούληση της αλβανικής πλευράς για περαιτέρω επέκταση και εμβάθυνση των σχέσεων καλής γειτονίας. Τέλος, χαρακτήρισε την Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία και την αλβανική κοινότητα στην Ελλάδα ως ισχυρές γέφυρες φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου