Συνάντηση Γεωργιάδη με την Αλβανίδα ομολογο του - «Θα πρωταγωνιστήσουμε οικονομικά στα Βαλκάνια»

Συνάντηση Γεωργιάδη με την Αλβανίδα ομολογο του - «Θα πρωταγωνιστήσουμε οικονομικά στα Βαλκάνια»

Για τον ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, αναφέρθηκε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης.

«Σήμερα το πρωί μίλησα σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ για τις Οικονομικές σχέσεις Ελλάδος/Αλβανίας. Εκεί είχα και ολιγόλεπτη συνάντηση με την ομόλογο μου υπουργό Ανάπτυξης της Αλβανίας. Μετά την δεκαετή οικονομική κρίση ήρθε η ώρα να πρωταγωνιστήσουμε πάλι οικονομικά στα Βαλκάνια!», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Enterprise Europe Network και η Enterprise Greece διοργάνωσαν Επιχειρηματικό Forum & B2B συναντήσεις Ελλάδας - Αλβανίας, σήμερα, με την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών.

Το εν λόγω φόρουμ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υποδοχής επιχειρηματικής αποστολής από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Τιράνων και την Υπηρεσία Ανάπτυξης Επενδύσεων της Αλβανίας (Albanian Investment Development Agency - AIDA).

Ο στόχος της εκδήλωσης στην οποία παραβρέθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των Ελλήνων επιχειρηματιών για τις προοπτικές και τις δυνατότητες που παρουσιάζει η αγορά της Αλβανίας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν B2B συναντήσεις μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο χωρών.

Οι επιχειρήσεις από την Αλβανία που συμμετείχαν στα B2B meetings δραστηριοποιούνται κυρίως στους εξής κλάδους: κατασκευές - ανάπτυξη υποδομών, συσκευασίες τροφίμων, real estate, ενέργεια, εμπορία επαγγελματικών χρωμάτων, πωλήσεις καφέ, τσαγιού και άλλων ποτών, επεξεργασία νερού, φάρμακα κ.ά.

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Ιστιοφόρο με 94 μετανάστες διέσωσε το λιμενικό ανο...
Το ΥΠΕΞ εκφράζει την καταδίκη κατά του πυραύλου πο...

Σχετικά άρθρα