Πύρρος Δήμας, 30 χρόνια στο πλευρό των παιδικών χωριών SOS

Πύρρος Δήμας, 30 χρόνια στο πλευρό των παιδικών χωριών SOS

Τα παιδικά χωριά SOS έκαναν μια συγκινητική ανάρτηση για την στήριξη του Πύρρου Δήμα που μετρά 30 ολόκληρα χρόνια. Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη ανακοίνωση του Πύρρου πως θα διαθέσει τα έσοδα της επανεκτύπωσης του βιβλίου του «Πύρρος, με το μικρό μου όνομα» για την ενίσχυση του έργου των παιδικών χωριών.

Ακολουθεί η ανάρτηση:

«H Αναστασία ήταν το ένα από τα πρώτα παιδιά που ήρθαν στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, το καλοκαίρι του ’98. Τέσσερα αδέρφια, με την Αναστασία να είναι μόλις μερικών μηνών, η πιο μικρή και ακόμα αβάφτιστη, βρέθηκαν στο τότε καινούριο Χωριό. Ένα χρόνο μετά, η Αναστασία, δύο ετών σχεδόν πια, βαφτίστηκε από τον άνθρωπο που στέκεται δίπλα μας 30 χρόνια τώρα, τον Πύρρο Δήμα.

«Ο Πύρρος υποστήριξε το Χωριό μας με κάθε τρόπο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το 2001, όταν είχα ένα ατύχημα που με είχε καθηλώσει στο κρεβάτι, ήρθε να μου ευχηθεί περαστικά και να με δει. Ο Ολυμπιονίκης, Πύρρος. Επισκεπτόταν την Αναστασία και όλα τα παιδιά του Χωριού και για ό,τι χρειαζόμασταν ήταν πάντα εκεί. Αποτέλεσε ένα εξαιρετικά θετικό πρότυπο για τα παιδιά του Χωριού, αφού τους απέδειξε ότι ένα ταπεινό παιδί που μεγάλωσε στη φτώχεια μπορεί να πετύχει τα όνειρά του και να γίνει τόσο σπουδαίος» αναφέρει ο τότε Διευθυντής του Χωριού, Γιώργος Μπασδάρης.

Το βιβλίο του «Πύρρος, με το μικρό μου όνομα» αποτελεί μία κατάθεση ψυχής, όπως το παρακάτω απόσπασμα: «Η ακούραστη μάνα μου, η Ελευθερία, βρισκόταν κάθε μέρα στον φούρνο της γειτονιάς, όπου δούλευε κι αυτή αδιάκοπα. Ολημερίς, κάποιες μέρες μέχρι και τα χαράματα, κουβαλούσε στην πλάτη της το ένα σακί αλεύρι μετά το άλλο, […] γι’ αυτό και πάντοτε έχω να το λέω πως, πριν από μένα, η μάνα μου ήταν η πρώτη αρσιβαρίστας της οικογένειάς μας». Τα έσοδα της επανεκτύπωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου μας»

Φωτογραφία αρχείου, ο Πύρρος Δήμας με την Αναστασία* την ημέρα της βάφτισής της στο Πλαγιάρι, 1999.

*Το όνομα έχει τροποποιηθεί για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου