Γάλλος ευρωβουλευτής: «Το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας»

Γάλλος ευρωβουλευτής: «Το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας»

Ο Γάλλος ευρωβουλευτής, Nicolas Bay πραγματοποίησε πρόσφατα επίσκεψη στο Κόσοβο όπου διέμεινε αρκετές ημέρες. Αναφερόμενος σε μια από τις στάσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πραγματοποίησε μια δήλωση η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε Κόσοβο και Αλβανία.

«Το Πρίζρεν, μια ευρωπαϊκή πόλη και η πρώην πόλη των βασιλιάδων της Σερβίας, σήμερα έχει καταληφθεί από Αλβανούς μουσουλμάνους. Σε αυτή τη γη της Ευρώπης, οι εκκλησίες έχουν αντικατασταθεί από τζαμιά. Εν τω μεταξύ, οι δυτικές κυβερνήσεις κάνουν τα στραβά μάτια.

Το Κοσσυφοπέδιο είναι η καρδιά του σερβικού έθνους. Είναι το ιστορικό λίκνο της Σερβίας. Το μέλλον του πολιτισμού μας διακυβεύεται ακόμη και εδώ, στο Πρίζρεν», έγραψε.

Ο ευρωβουλευτής έχει κάνει αρκετές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, όπου εκφράζει ανοιχτά την υποστήριξή του στη Σερβία ενώ επιτίθεται στους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Nicolas Bay είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και είναι γνωστός για τις συντηρητικές του απόψεις. Είναι επίσης μέλος της ακροδεξιάς και δηλώνει «ευσεβής» χριστιανός. Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές της Γαλλίας είχε συνάψει συνεργασία με την Μαρίν Λεπέν, η οποία όμως έληξε άδοξα καθώς η Λεπέν τον έδιωξε κακήν κακώς κατηγορώντας τον για πολιτική κατασκοπεία υπερ. του πολιτικού της αντιπάλου Ζεμούρ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου