Πύρρος Δήμας: «Δεν με αγγίζουν πια τα ρατσιστικά σχόλια» (βίντεο)

Πύρρος Δήμας: «Δεν με αγγίζουν πια τα ρατσιστικά σχόλια» (βίντεο)

Ο Πύρρος Δήμας έχει καταφέρει να διαγράψει τη δική του ξεχωριστή πορεία στον χώρο του αθλητισμού με τις δεκάδες διακρίσεις και τα ολυμπιακά μετάλλια, που έχει φέρει στη χώρα. Ο ολυμπιονίκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ με τίτλο «Επίλογος» και παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

Μεταξύ άλλων, ο Πύρρος Δήμας, μίλησε για τις ρατσιστικές συμπεριφορές που αντιμετώπισε τόσο κατά τα πρώτα χρόνια που ήρθε στην Ελλάδα, όσο και σήμερα και αποκάλυψε, κατά πόσο οι αυτές οι στάσεις και οι τοποθετήσεις τον επηρεάζουν.

«Στην Ελλάδα δεν έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε αυτού του είδους τις προκαταλήψεις και δε θα καταφέρουμε να τις ξεπεράσουμε και ποτέ. Το πιστεύω αυτό απλά εγώ έχω αλλάξει. Στην αρχή με ενοχλούσε, τώρα δε με ενοχλεί πια. Δε με νοιάζει τι λέει ο άλλος. Εγώ ξέρω τι είμαι και ποιος είμαι» είπε αρχικά.

«Δεν έχει να κάνει μόνο με την πορεία, έχει να κάνει και με το πως βλέπεις τα πράγματα μετά από 30 χρόνια. Στην αρχή με ενοχλούσε ή μάλλον με πονούσε. Είναι άλλο το με ενοχλεί και άλλο το με πονάει. Μετά από 30 χρόνια καθόλου δε με επηρεάζουν τα σχόλια. Είναι ρατσιστικό όλο αυτό, αλλά αλήθεια δε με ενοχλεί καθόλου πια» συμπλήρωσε ο Πύρρος Δήμας.

«Για μένα και τους Βορειοηπειρώτες ήταν σημαντικό που τότε βλέπαμε ΕΡΤ»

Ο παλαίμαχος αρσιβαρίστας μιλά για τα παιδικά του χρόνια που μάθαινε για την Ελλάδα βλέποντας την ΕΡΤ και τις εικόνες που μετέδιδε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου