Το μήνυμα Ράμα στον Μητσοτάκη από τη Δερβιτσάνη (βίντεο)

19/10/22, 20:00
Κατηγορία: Πρόσωπα / Συντάκτης: Newsroom

​Στη Δερβιτσάνη βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, όπου πραγματοποίησε ομιλία - συνάντηση με αγρότες της ευρύτερης περιοχής. Ο Ράμα έχει ξεκινήσει τις προεκλογικές του περιοδείες στα πλαίσια των δημοτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν το 2023 και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία έχουν αποφασίσει να συστρατευθούν ώστε να κερδίσουν τους δήμους που κατέχει το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Ράμα πήρε το μικρόφωνο και εξέφρασε την επιθυμία του να στείλει μήνυμα μέσω βίντεο στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τώρα θέλω να κάνω κάτι διότι βρίσκομαι στη μειονότητα. Ελληνικά δεν ξέρω πέραν των λέξεων καλά, πολύ κλπ. Θα κάνουμε ένα βίντεο selfie και θα το στείλουμε στον κύριο Κυριάκο στην Αθήνα. Θα το κάνουμε με τον δήμαρχο γιατί εγώ δεν ξέρω.»

Το μήνυμα του Ράμα προς τον Μητσοτάκη:
«Εδώ είναι η ελληνική μειονότητα στη Δρόπολη μαζί με άλλους από άλλες περιοχές και μιλάμε για καλλιέργειες, για υποδομές και οτιδήποτε χρειάζονται. Είμαστε αδέρφια και θα κάνουμε σπουδαία πράγματα παρέα.»

Είναι ξεκάθαρο πως το πραγματικό μήνυμα που ο Ράμα επιχείρησε να στείλει στην Ελλάδα είναι πως η ελληνική μειονότητα είναι στο πλευρό του. Ένα μήνυμα που εδω και αρκετό καιρό εκφράζει και στις συναντήσεις του με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, λέγοντας ευθαρσώς πως όσοι τον κατηγορούν για καταπατήσεις περιουσιών, διώξεις, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κα είναι μια μικρή μερίδα ακραίων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: