Η ιταλική αντιμαφία δημοσίευσε έκθεση για την κυριαρχία των αλβανικών εγκληματικών οργανώσεων

Η ιταλική αντιμαφία δημοσίευσε έκθεση για την κυριαρχία των αλβανικών εγκληματικών οργανώσεων

Η ιταλική αντιμαφία παρουσίασε στη Γερουσία την έκθεση του δεύτερου εξαμήνου του 2021, όπου αναφέρει ότι οι αλβανικές εγκληματικές ομάδες έχουν σταθερές σχέσεις με τις εγκληματικές οργανώσεις της ιταλικής μαφίας.

Σύμφωνα με το έγγραφο, είναι πρόθυμοι να προσφέρουν ναρκωτικά σε ανταγωνιστικές τιμές.

Πέρυσι, σύμφωνα με την Antimafia, οι Αλβανοί διακίνησαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης χάρη στη συνεργασία με άλλους Αλβανούς που βρίσκονταν κυρίως στην Αλβανία καθώς και στη Λατινική Αμερική και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όμως, σύμφωνα με το ιταλικό έγγραφο, αλβανικές εγκληματικές ομάδες εμπλέκονται επίσης στη διαχείριση και τη θαλάσσια μεταφορά μεγάλων φορτίων μαριχουάνας, χώρα παραγωγής της οποίας είναι η Αλβανία.

Η έκθεση υπογραμμίζει την επιχείρηση κατάσχεσης 18 εκατομμυρίων ευρώ τον Νοέμβριο του 2021 με σκοπό την ανακύκλωση σε αλβανική τράπεζα στα Τίρανα και για λογαριασμό Ιταλού επιχειρηματία που καταδικάστηκε για συνεργασία με τη μαφία.

Ο Francesco Zummo, 90, θεωρείται τοπικός επιχειρηματίας στη διάθεση της σικελικής μαφίας Cosa Nostra από την εποχή του Totto Riina και ο Bernardo Provenzano κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος στον κατασκευαστικό τομέα.

Στην υπό ανάλυση χρονική περίοδο, εκτός από τα μέτρα που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο σχετικών ανακριτικών δραστηριοτήτων, σημειώνεται η σύλληψη και κατάσχεση περίπου 31 εκατ. ευρώ, 13 από τα οποία κατατέθηκαν σε τραπεζικό ταμείο στο Nassau (BHS) και 18 σε ίδρυμα στα Τίρανα που πλήρωσαν ο γνωστός επιχειρηματίας του Παλέρμο Zummo και ο λογιστής του Fabio Petruzello.

Οι συλληφθέντες βασικά, όπως γράφει αυτό το δημοσίευμα, εκμεταλλευόμενοι την αποτυχία των διεθνών διαδικασιών επιστολής, επιδίωξαν να μεταφέρουν το μεγάλο κεφάλαιο στην Αλβανία.

Η έκθεση τονίζει το υψηλό επίπεδο διαφθοράς στην Αλβανία που ευνόησε την εγκληματική δραστηριότητα αλβανικών ομάδων.

Η ιταλική DIA ανακοίνωσε επίσης ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει συλλάβει 177 καταζητούμενους εγκληματίες, έχει εκτελέσει 1.325 επιχειρήσεις, έχει συλλάβει 11.478 άτομα και έχει κατασχέσει περισσότερα από 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ περιουσιακών στοιχείων από εγκληματικές και μαφιόζικες ομάδες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου