Συνελήφθη Αλβανός επιχειρηματίας στην Ιταλία για κομβική διακίνηση κοκαΐνης

Συνελήφθη Αλβανός επιχειρηματίας στην Ιταλία για κομβική διακίνηση κοκαΐνης

Μεγάλη επιχείρηση κατά της διακίνησης ναρκωτικών έχει ξεκινήσει στη Βιτσέντζα της Ιταλίας. Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν κατέστη δυνατή η σύλληψη 35χρονου αλβανού, με προηγούμενο ιστορικό.

Μέσω της υλικοτεχνικής υποστήριξης και της βοήθειας του Ρουμάνου συνεργάτη του, διαχειριζόταν για κάποιο διάστημα μια ακμάζουσα διακίνηση κοκαΐνης που επηρέασε ολόκληρο το Triveneto με κύκλο εργασιών που εκτιμάται ότι ήταν περίπου εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατέστη δυνατό επίσης να διαπιστωθεί η διαδρομή που ακολουθούσαν τα μεγάλα χρηματικά ποσά, αποτέλεσμα της εμπορικής δραστηριότητας. Αυτά τα μετέφερε αρχικά ο Ρουμάνος συνεργάτης του. Στη συνέχεια, μέσω έμπιστων ανθρώπων που χρησιμοποίησαν τρεχούμενους λογαριασμούς που είχαν ανοίξει σε ρουμανικά τραπεζικά ιδρύματα, για να αποτρέψουν συγκεκριμένα τον εντοπισμό της παράνομης προέλευσης των χρημάτων, το κεφάλαιο επέστρεφε στην εθνική επικράτεια (Ιταλία).

Μόνο μέσω του ευφάνταστου αυτού ελιγμού, ο Αλβανός και πλέον ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης για την πώληση πολυτελών αυτοκινήτων (Porsche, Maserati...), επανέφερε σημαντικά ποσά «καθαρών» χρημάτων στην Ιταλία, για να χρηματοδοτήσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Στην επιχειρησιακή της φάση, η παράνομη δραστηριότητα της διακίνησης κοκαΐνης και της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων σταμάτησε για τελευταία φορά τον Απρίλιο του 2022, όταν οι Καραμπινιέροι της Ανακριτικής Μονάδας βρήκαν και συνέλαβαν το ζευγάρι σε πολυτελές αυτοκίνητο.

Κατασχέθηκαν επίσης περίπου 670 γραμμάρια κοκαΐνης, 15 γραμμάρια χασίς και 43.200 ευρώ σε μετρητά. Στη συνέχεια συνελήφθη για κατάχρηση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου