Υπεγράφη το Μνημόνιο για την επένδυση 2 δισ. δολαρίων στο λιμάνι του Δυρραχίου

Υπεγράφη το Μνημόνιο για την επένδυση 2 δισ. δολαρίων στο λιμάνι του Δυρραχίου

Υπεγράφη χτες το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της «Eagle Hills Real Estate Development» και της «Albanian Seaports Development Company», το οποίο ανοίγει τον δρόμο για την επένδυση στο Τουριστικό Λιμάνι του Δυρραχίου.

Οι τριετείς διαπραγματεύσεις έκλεισαν σήμερα με την υπογραφή του μνημονίου μεταξύ του γνωστού επενδυτή Muhammed El Alabbar και του Erlis Hereni.

"Δεν ήταν μια εύκολη διαπραγμάτευση. Είχαμε πολλά σημεία για να συζητήσουμε. Θα την έλεγα δύσκολη στιγμή, αλλά γιατί να μιλήσουμε για το πόσο δύσκολη ήταν. Η κυβερνητική ομάδα έκανε καλή δουλειά", δήλωσε ο επενδυτής Muhammed El Alabbar.

Ο Έντι Ράμα είπε ότι η επένδυση θα ξεπεράσει τα «2 δισ. δολάρια» Ίσως είναι η μεγαλύτερη επένδυση σε ολόκληρη την περιοχή, υπογράμμισε ο Ράμα, προσθέτοντας ότι για την υπογραφή αυτής της συμφωνίας αναγκάστηκε ακόμη και να διακόψει τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Έντι Ράμα: «Στην Άγκυρα με τον Πρόεδρο Ερντογάν είχαμε μια πολύ αδελφική συνάντηση. Ήθελε να με κρατήσει λίγο ακόμα, αλλά του είπα ότι έχω έναν πολύ ισχυρό λόγο να επιστρέψω στην Αλβανία, για να ολοκληρώσουμε μια εντατική εργασία διαπραγματεύσεων , για την έναρξη της επένδυσης του μεγαλύτερου τουριστικού λιμανιού της Μεσογείου.

Ο πρόεδρος είπε, για τον Μοχάμεντ Αλαμπάρ, είσαι ελεύθερος να πας. Ένας επενδυτής με αδιαμφισβήτητη παγκόσμια φήμη και θέληση που πηγάζει από μια ιδιαίτερη φιλία μεταξύ του πρίγκιπα Muhammad Disaed, της Αλβανίας και των Αλβανών».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου