Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Δρόπολη 9-12 Αυγούστου

Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Δρόπολη 9-12 Αυγούστου

Το Φεστιβάλ διεξάγεται για δεύτερη χρονιά φέτος στα χωριά της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, βάζοντας στο χάρτη έναν τόπο με πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Είναι μια γέφυρα φιλίας, πολιτισμού, διαλόγου για τον κινηματογράφο της χώρας μας και της γειτονικής Ελλάδας. Το φεστιβάλ αυτό πραγματοποιείται από το Κέντρο «MADI ART» με την υποστήριξη του Δήμου Δεροπολης.

Η περιγραφή του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στην Δερόπολη στο επίσημο site της διοργάνωσης δίνει το στίγμα μιας προοσπάθειας που οφείλει να χαιρετιστεί και να στηριχθεί, αφού βάζει στο χάρτη τα χωριά της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας μέσα από ένα φεστιβάλ ταινιών αλλά και ποικίλες πολιτιστικές δράσεις.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ αποτελείται από ταινίες μικρού μήκους και από τις δύο χώρες, Ελλάδα και Αλβανία σε έναν ζωντανό διάλογο πάνω στη νέα γενιά κινηματογραφιστών που θα πρωταγωνιστήσουν στον κόσμο του σινεμά τα επόμενα χρόνια. Μικτή είναι και η κριτική επιτροπή που θα απονείμει τα βραβεία του Φεστιβάλ. Αποτελείται από τους Σοφία Γεωργιάδου που εκπροσωπεί το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Δράμας, τον ηθοποιό Καραφίλ Σένα από τους Αγίους Σαράντα που δραστηριοποιείται στο θέατρο και τον κινηματογράφο στην Ελλάδα και την Αλβανία και τον κινηματογραφιστή και ιδρυτή του «Καραβανιού της Πολυφωνίας» Αλέξανδρο Λαμπρίδη.

Ιδρυτής του Φεστιβάλ είναι ο εικαστικός Κώστας Ζόγκα που δραστηριοποιείται στα Τίρανα και είναι ευρύτερα γνωστός για τις τηλεοπτικές εκπομπές για παιδιά στην Αλβανική τηλεόραση.

Το Φεστιβάλ και οι παράλληλες δράσεις του θα γίνονται στο χωριό Καλογραντζή και τη Δερβιτσάνη, ενώ η τελετή έναρξης θα γίνει στις 9 Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο της Αδριανούπολης που βρίσκεται στα Σωφράτικα της Κάτω Δρόπολης αναδεικνύοντας ένα χώρο ιδιαίτερης αρχαιολογικής αξίας.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου