Υπόκλιση στον Πύρρο Δήμα απ' τους Τούρκους

Υπόκλιση στον Πύρρο Δήμα απ' τους Τούρκους

Γι' αυτούς που αναρωτιόνταν που ήταν ο Πύρρος...


Ισαμε 500 αυτόγραφα σε Τούρκους φιλάθλους υπέγραψε ο Πύρρος Δήμας στην πόλη Μερσίνη όπου βρίσκεται ως αρχηγός αποστολής της ομάδας της άρσης βαρών στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Η αναγνωρισιμότητα του Ελληνα ολυμπιονίκη στη γειτονική μας χώρα είναι άκρως υψηλή και ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν τον αναγνωρίζουν στο Μεσογειακό Χωριό αλλά ακόμα και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Αλλωστε, η γύρω περιοχή, εκεί στον τουρκικό νότο, έχει μεγάλη παράδοση στο άθλημα των δυνατών και στην ανάδειξη ταλέντων.

Ο Πύρρος, μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας άρσης βαρών και πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας, έχει γίνει δεκτός με πάσα τιμή από τους παλιούς Τούρκους πρωταθλητές και συναθλητές του και δεν σταματάει να δέχεται προσκλήσεις για συναντήσεις και εξόδους στην πόλη.


Βέβαια, το κλίμα στην άρση βαρών της Τουρκίας είναι βαρύ εδώ και καιρό.

Δύο μήνες πριν, και όχι πριν από λίγες μέρες όπως αναφέρθηκε πρόσφατα στα ΜΜΕ, βρέθηκαν ντοπέ οκτώ Τούρκοι πρωταθλητές σε αιφνίδιο έλεγχο των ιπτάμενων γιατρών και αμέσως τέθηκαν νοκ άουτ προς μεγάλη απογοήτευση ακόμα και του Ταγίπ Ερντογάν που ζητούσε με επιμονή την αποφυγή τέτοιων σκανδάλων εν όψει της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 από την Κωνσταντινούπολη.

Η είσοδος του Πύρρου Δήμα στη σάλα όπου διεξάγεται η άρση βαρών έγινε δεκτή με χειροκροτήματα όπως και η παρουσία του ομοσπονδιακού προπονητή Βαλέριου Λεωνίδη, του μοναδικού ανθρώπου που απειλούσε και κέρδιζε τον Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου.

Θυμάμαι το 1994 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πόλης, όταν ο Πύρρος Δήμας πήρε μέρος στη διοργάνωση μόλις 30 ημέρες μετά την αρθροσκόπηση που είχε υποβληθεί στον μηνίσκο του, και τα μεγάφωνα ανακοίνωσαν φυσικά στην τουρκική γλώσσα την προσπάθεια που αιφνιδιαστικά και παρακινδυνευμένα δοκίμασε για νέο παγκόσμιο ρεκόρ -με το ένα πόδι στην κυριολεξία- στην κίνηση του αρασέ.

Καταλάβαμε λίγα από τα λεγόμεναμ αλλά είχαν και αστεία πλευρά.

Μεταξύ άλλων έλεγαν: «Πύρρος Δήμας, σακάτ μινίσκ, ντουνιά ρεκόρντ...».

Οσον αφορά δε τον Βαλέριο, η ζυγαριά «έκλεψε» όπως στις χοντρές κυρίες στη διαδικασία ζύγισης των αθλητών υπέρ του Ναΐμ στην κατηγορία 60 κιλών προκειμένου να αποκτήσει το πλεονέκτημα του ελαφρύτερου.

Τότε είχα ρωτήσει τον αδελφό του Μουχάρεμ πόσο ζυγίστηκε ο Ναΐμ και αφελώς μου απάντησε «60 ακριβώς».

Στο πινάκιο του αγώνα βρέθηκε ελαφρύτερος κατά 300 γραμμάρια! Προφανώς είχε γίνει ένα... θαύμα.


Τάσος Παπαχρήστου για την εφημερίδα GOAL

Κατάχρηση ποσών μαμούθ στο αλβανικό υπουργείο εργα...
Ντούλες: «Παντελώς απούσα η ελληνική κυβέρνηση από...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη