Ράμα: Σταθερός υποστηρικτής της ένταξης μας στην ΕΕ η Ελλάδα

Ράμα: Σταθερός υποστηρικτής της ένταξης μας στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης Έντι Ράμα σχολίασε τη δήλωση του Έλληνα ομολόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διασφαλίσει εντός του 2033, την ένταξη των έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, σε αυτό που αποκάλεσε «ένα φιλόδοξο αλλά απαραίτητο βήμα».

Ο Ράμα είπε ότι δεν εκπλήσσεται και ότι η Ελλάδα, παρά το οποιεσδήποτε συνθήκες, κατείχε πάντα ηγετική θέση στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Παρά τις οποιεσδήποτε συνθήκες όπου οι διμερείς μας σχέσεις δεν ήταν στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά ακόμη και όταν πρόκειται για την ένταξη και την πρόοδο της διαδικασίας ολοκλήρωσης, η Ελλάδα κατείχε πάντα ηγετική θέση στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Δεν άκουσα την δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού στον οποίο αναφέρεστε, αλλά την ίδια θέσει εξέφρασε και σε πρόσφατη συνάντηση, αλλά δεν εκπλήσσομαι καθόλου, αντίθετα είναι αυτό που κάνει συνεχώς η Ελλάδα», δήλωσε ο Ράμα θέλοντας να εξυμνήσει την Φωτογραφία Ελλάδα για την διαχρονική στήριξη στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου