Albin Kurti: «Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα γίνονται πιο στενές»

Albin Kurti: «Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα γίνονται πιο στενές»

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Albin Kurti δήλωσε σήμερα πως οι σχέσεις με την Ελλάδα γίνονται πιο στενές.

Ο Kurti μίλησε για το δείπνο με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος έφτασε χθες για επίσημη επίσκεψη και συναντήθηκε και με την Πρόεδρο της χώρας Vjosa Osmani.

«Οι σχέσεις του Κοσσυφοπεδίου με την Ελλάδα γίνονται όλο και πιο στενές κάθε μέρα. Είναι απόδειξη των καλών διμερών μας σχέσεων, αλλά και αναγνώριση των κοινών μας αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Είναι χαρά μας που παραθέσαμε δείπνο χθες το βράδυ στον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια», έγραψε ο Kurti.

Η Πρόεδρος Vjosa Osmani δήλωσε προηγουμένως ότι το Κοσσυφοπέδιο και η Ελλάδα μοιράζονται τις ίδιες ευρωατλαντικές αξίες, γι' αυτό ζήτησε την ελληνική υποστήριξη για την ένταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τη Σύμπραξη για την ειρήνη και το ΝΑΤΟ, ως εγγύηση όχι μόνο για το κράτος του Κοσσυφοπεδίου, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Εξέφρασε την ετοιμότητά της να εμβαθύνει περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών, με την ελπίδα ότι σύντομα θα επισημοποιηθεί η απόφαση για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου από την Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου