Ο Πύρρος Δήμας στην Μαδαγασκάρη με τους Έλληνες ομογενείς

Ο Πύρρος Δήμας στην Μαδαγασκάρη με τους Έλληνες ομογενείς

Ο Πύρρος Δήμας με τον Πρωθυπουργό της ΜαδαγασκάρηςΠριν το Πάσχα επισκέφθηκα τη Μαδαγασκάρη, προσκεκλημένος της ελληνικής κοινότητας και του επίτιμου προξένου Ελλάδας και Κύπρου, κυρίου Παναγιώτη Ταλούμη. Οι δεσμοί μου με τον κύριο Ταλούμη και την οικογένειά του χρονολογούνται από το 2000, όταν επισκέφτηκα για πρώτη φορά το νησί του Ειρηνικού ωκεανού.

Τώρα όμως μετά από 13 χρόνια προσκλήθηκα και φιλοξενήθηκα σαν μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου για να παραστώ σε μια σειρά εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν εκεί από την ελληνική, μικρή μα ιδιαίτερα δραστήρια κοινότητα και την ορθόδοξη εκκλησία της Μαδαγασκάρης.

Στο κόκκινο νησί υπό την καθοδήγηση του επισκόπου Ιγνατίου και με τη συνδρομή των Ελλήνων που ζουν εκεί και εθελοντών από την Ελλάδα , την Αυστραλία και την Κύπρο, γίνεται ένα σπουδαίο έργο αλληλεγγύης που παρέχει εκτός από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε άπορες οικογένειες, εκπαίδευση και στέγαση σε ηλικιωμένους και νοσοκομειακή περίθαλψη.


Στην Ταναναρίβη, την πρωτεύουσα του νησιού, βρίσκεται και η έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επικεφαλής τον κύριο Λεωνίδα Τεζαψίδη, έναν ακούραστο διπλωμάτη, αρωγό στην προσπάθεια βελτίωσης της ζωής των ντόπιων, μέσω των προγραμμάτων της Ε.Ε.

Συναντήθηκα ακόμα με τον πρωθυπουργό της χώρας. Ομέρ Μπεριζικί εν μέσω προεκλογικού πυρετού μιας και η χώρα ετοιμάζεται για τις πολυπόθητες εδώ και δύο χρόνια αναμενόμενες προεδρικές εκλογές.

Στην τρίτη θέση μεταξύ των 14 φθηνότερων προορισμώ...
Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Σταθερότητας κρούει τον κώ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη