Λευτέρης Μήλος, 1966 - 1997

Λευτέρης Μήλος, 1966 - 1997

Ο Λευτέρης Μήλος είχε γεννηθεί το 1966 στο χωριό Δερβιτσάνη της επαρχίας Αργυροκάστρου. Οι δύο γονείς του ήταν Έλληνες και ήταν από τους λίγους πραγματικά Βορειοηπειρώτες που ήλθαν στην Ελλάδα, παρόλο που βλακωδώς το όνομά του όταν αναφερόταν δεν κλίνονταν, όπως γίνεται με τα ξένα ονόματα, και αυτό αποτελούσε κάτι σαν αμφισβήτηση για την Ελληνικότητά του από άσχετα άτομα.

Στην Αλβανία μετά τη Ντινάμο Αργυροκάστρου έπαιξε στην Παρτιζάν Τιράνων. Τον Ιανουάριο του 1991, αφού άνοιξαν τα σύνορα, έφυγε απ' την Αλβανία και ήλθε στην Λάρισα και αρχικά εντάχθηκε στην ερασιτεχνική ομάδα της ΑΕΛ. Το καλοκαίρι του 1991 μεταγράφηκε, καθ' όλα νόμιμα, απο την Παρτιζάν στην ΑΕΛ. Στη Λαρισινή ομάδα έπαιξε εώς το 1996. Μετά τη φυγή αρκετών βασικών παιχτών της ΑΕΛ ο Μήλος μαζί με τον Στόικα αποτέλεσαν τον βασικό πόλο έλξης των φιλάθλων και τους μόνους συνεχιστές της προηγούμενης ένδοξης παράδοσης της Ομάδας.

Ο Λευτέρης με τη διεισδυτικότητα και το φαντεζί παιχνίδι του ήταν ικανός να ανοίξει οποιαδήποτε άμυνα. Ήταν απο τους κυριώτερους συντελεστές της παραμονής της ΑΕΛ στη Α' Εθνική ενώ ο σοβαρός τραυματισμός του το καλοκαίρι του 1995 και η αποχή του απο αγώνες συνετέλεσαν σε μεγάλο βαθμό στον υποβιβασμό της ΑΕΛ.

Το 1996 πήγε στον Ηρακλή από τον οποίο όμως αποδεσμεύτηκε μετά απο έξι μήνες. Υπήρχαν πολλές πιθανότητες από το το καλοκαίρι του 1997 να επανεμφανιστεί με τα χρώματα της ΑΕΛ. Όμως στις 8-3-1997 τα ξημερώματα σκοτώθηκε σε τροχαιο ατύχημα λίγο έξω από τη Λάρισα. Ήταν πραγματικά κρίμα για ένα Ελληνόπουλο που είχε ζήσει τη φρίκη του καθεστώτος του Χότζα και του Αλία, τη στιγμή που απολάμβανε τους καρπούς των κόπων του και την αγάπη του κόσμου, να του κόβεται το νήμα της ζωής

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου