Συγκίνησε ο Χρήστος Μάστορας με την πρόσφατη συνέντευξη (βίντεο)

mastoras5

Μέσω μιας πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξης στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Βορειοηπειρώτης καλλιτέχνης Χρήστος Μάστορας, εξέφρασε για ακόμη μία φορά τόσο την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του, όσο και για την μουσική.

Ο Χρήστος Μάστορας γόνος Βορειοηπειρωτών από το Βοδίνο της Δρόπολης, άτομο με μουσικές καταβολές όπως αναφέρει συχνά, μίλησε για τον ερχομό του στην Ελλάδα, καθώς και για την στιγμή κατά την οποία βρέθηκε «αντιμέτωπος» με το Αλλοδαπών, ούτως ώστε να καταφέρει κάποια στιγμή (μόλις το 2010) να πολιτογραφηθεί ως Έλληνας.

Επίσης δεν έλειψαν και οι αναφορές του στον αγώνα των Βορειοηπειρωτών ώστε να καταφέρουν να αποδείξουν το αυτονόητο της ελληνικής του καταγωγής στην Ελλάδα, ειδικά όταν πολλοί Αλβανοί προσπαθούσαν να ευνοηθούν δηλώντας Βορειοηπειρώτες και αυτό διότι αν και οικογενειάρχες, κάποιοι εγκληματίες τους οδηγούσαν ώστε να κρύβουν την καταγωγή τους.

Επίσης μια ακόμη έκπληξη για τον παρουσιαστή της εκπομπής υπήρξε και η δήλωση του Χρήστου για την καταγωγή της μεγάλης καλλιτέχνιδος Rita Wilson η οποία έλκει την καταγωγή της από την Σωτήρα της Δρόπολης, χωριό σε απόσταση αναπνοής από την σημερινή ελληνοαλβανική μεθόριο.

Ακολουθεί ολόκληρο η συνέντευξη:


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου