Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Η πίστη θα μας σώσει» (βίντεο)

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Η πίστη θα μας σώσει» (βίντεο)

Μέσω του πάντα επίκαιρου και παρηγορητικού λόγου του, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανία, Αναστάσιος θέλησε να αναφερθεί στην πανδημία και στους ανθρώπους που ταλανίζει όλο αυτό το διάστημα ο COVID-19.

Ο Μακαριώτατος με αισιοδοξία τονίζει πως η πίστη και όχι ο φόβος θα σώσει τον κόσμο, όλα θα ξεπεραστούν και ο ήλιος θα λάμψεις στους ανθρώπους.

Επίσης ανάφερε πως οι ασθένειες αποτελούν κομμάτι της ζωής μας και πως οι ορθόδοξοι τις αντιμετωπίζουμε με τρόπο ειδικό.

Ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην τιμωρία, λέγοντας πως ο Θεός δεν τιμωρεί, αλλά οι άνθρωποι με τις πράξεις μας τιμωρούμε τον εαυτό μας.

Με αναφορά του στους κανόνες που έχει η Ορθοδοξία, ο Αρχιεπίσκοπος ανάφερε πως μας διαφυλάσσει από το να μην ενεργούμε αυθαίρετα, ωστόσο αυτό πάντα αν εμείς το θέλουμε, καθώς είναι θέμα προσωπικής μας επιλογής που θα οδηγήσει σε ανάλογες συνέπειες.

«Όταν παραβιάζουμε κατάφορα το περιβάλλον, όταν είμαστε άπληστοι, όταν δεν οπλίζουμε με εσωτερικές αντιστάσεις τον εσωτερικό μας κόσμο, όταν χάνουμε την ψυχική μας ισορροπία, όταν προχωράμε στα τυφλά, όταν ενεργούμε ως υπεράνθρωποι και όχι ως άνθρωποι, όταν εκτροχιαζόμαστε από την ηθική, όταν περιφρονούμε τον συνάνθρωπο, όταν σκοτεινιάζει το μυαλό μας, τότε, με μαθηματική ακρίβεια έρχονται τα κακά…», ανέφερε ο Μακαριώτατος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου