Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου Αναστασίου για συμμετοχή των πιστών στην απογραφή της Αλβανίας

Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου Αναστασίου για συμμετοχή των πιστών στην απογραφή της Αλβανίας

Ειδική αναφορά στο θέμα της επικείμενης απογραφής στην Αλβανία έκανε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας μέσω του χθεσινού κηρύγματος του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.

Λίγο πριν την ιδιαίτερη έκκληση του Μακαριωτάτου προς όλο το ορθόδοξο ποίμνιο της χώρας, έγινε κατατοπιστική επεξήγηση σχετικά με την πρόσφατη πιλοτική απογραφή που θα διενεργηθεί ενδεικτικά σε κάποιες περιοχές της αλβανικής επικράτειας (μεταξύ των οποίων και ο ελληνικός – μειονοτικός Δήμος Δρόπολης).

Φέτος για πρώτη φορά οι απογραφεί θα καταγραφούν τα στοιχεία του πληθυσμού ηλεκτρονικά, πράγμα που φαίνεται πως θα μειώσει κατά πολύ τις πιθανότητες παραποίησης των στοιχείων.

Όσο για το θέμα των Ορθοδόξων, ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε για ακόμη μία φορά την ανάγκη της συμμετοχής όλων, ούτως ώστε να καταγραφεί ο πραγματικός αριθμός των Ορθοδόξων, ο οποίος και αγγίζει το 30 τοις εκατό στην Αλβανία, πράγμα που κατά την απογραφή (φιάσκο) του 2011 δεν καταγράφηκε.

Ακόμη ο Μακαριώτατος έκανε αναφορά στην ανάγκη οι πιστοί να προσέξουν την «προαιρετικότητα» στην αναγραφή του θρησκεύματος, γεγονός που όπως είπε, χαρακτηρίζεται ως περίεργο από το Συμβούλιο των Θρησκειών στην Αλβανία.

Το κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου προς τους ορθοδόξους ώστε να δηλώσουν ευθαρσώς «Χριστιανοί Ορθόδοξοι» αποτελεί μια πραγματική κίνηση ενδιαφέροντος για την διενέργεια μιας απογραφής σωστής και απόλυτα σεβόμενης την ελευθερία του ανθρώπου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου