Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Να βάλουμε στην καρδιά μας τον Σταυρό»

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Να βάλουμε στην καρδιά μας τον Σταυρό»

Να βάλουμε στη καρδιά μας τον Σταυρό ώστε να μας στηρίξει στις πολλές δοκιμασίες της ζωής, μας καλεί με το χθεσινό του μήνυμα το Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

Ο Μακαριώτατος στο κήρυγμά του, από τον Καθεδρικό Ναός της Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα, αγωνίζεται και στηρίζει το ορθόδοξο ποίμνιο στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, ενώ η παρουσία του στηρίζει την ελπίδα σε κάθε πιστό στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησίας της Αλβανίας.

Ακολουθεί το μήνυμά του:

«Αυτή την εβδομάδα δεσπόζει η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Είναι εις ανάμνηση ενός μεγάλου γεγονότος για την Εκκλησία μας. Όταν στον έκτο και έβδομο αιώνα είχαν πάρει τον Σταυρό από τα Ιεροσόλυμα οι Πέρσες χρειάστηκε και πάλι να γίνει πολύς αγώνας και πολλές συγκρούσεις για να πάρουν οι Βυζαντινοί πιστοί ξανά τον Σταυρό και να τον στήσουν στα Ιεροσόλυμα. Μέσα στην αναμπουμπούλα της καθημερινής ζωής των πολλών θορύβων, των πολλών ειδήσεων χάνουμε και εμείς πολύ συχνά τη θέα του βασικού αυτού συμβόλου της πίστεως μας, του Σταυρού. Και αυτές τις ημέρες έρχεται και πάλι η Εκκλησία μας να μας υπενθυμίσει την τεράστια σημασία Του και την ανάγκη να τον στήσουμε και πάλι στο κέντρο της καρδιάς μας. Για να οδηγεί τις σκέψεις και τις αποφάσεις μας. Για να μας στηρίζει και να μας παρηγορεί στις δοκιμασίες που δεν είναι και λίγες. Ας ζήσουμε λοιπόν αυτές τις ημέρες και μεθαύριο θα έχουμε και πάλι την Θεία Λειτουργία ατενίζοντας με λαχτάρα και πόθο τον Σταυρό του Χριστού και θέτοντας τον οδηγό της καθημερινής μας ζωής».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου