Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος για την εκδημία του Μητροπολίτη Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος για την εκδημία του Μητροπολίτη Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας

†Αναστάσιος

Αρχιεπίσκοπος Tιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας

Με βαθυτάτη θλίψη πληροφορηθήκαμε την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας κυρού Ιωνά.

Υπήρξε προσφιλής φοιτητής μας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στενός συνεργάτης, κατά την περίοδο της διακονίας μας στην Ανατολική Αφρική, οπότε τον χειροτονήσαμε διάκονο (1981) και πρεσβύτερο (1982).

Εγγονός του π. Οβαδία, ενός από τους ιδρυτές και στυλοβάτες της Ορθοδοξίας στην Ουγκάντα και την Κένυα, έζησε με αφοσίωση την Ορθόδοξη πίστη από τα παιδικά του χρόνια και εργάστηκε στην Εκκλησία με αποστολικό ζήλο, σύνεση και αντοχή.

Στα σαράντα χρόνια της ιερωσύνης του φρόντιζε να συνιστά τον εαυτόν του ως Θεού διάκονον «εν υπομονή πολλή... εν Πνεύματι Αγίω... εν δυνάμει Θεού...» (Β΄Κορ 6:4-8), συγκροτώντας με δημιουργικό πνεύμα την εκκλησιαστική του Επαρχία.

Εκφράζοντες θερμά συλλυπητήρια προς την Αυτού Θειοτάτην Μακαριότητα τον Πατριάρχην Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Κύριον Θεόδωρον και προς τους λίαν αγαπητούς Ορθοδόξους της Ουγκάντας, ετελέσαμε τρισάγιο στο παρεκκλήσιο της Ι. Αρχιεπισκοπής Τιράνων.

Κύριος ο Θεός της ειρήνης και της παρακλήσεως ας αναπαύη την εκλεκτή ψυχή του προσφιλεστάτου αδελφού και συλλετουργού Ιωνά και ας αναδεικνύη άξια στελέχη της εν Αφρική Ορθοδοξίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου