Έξι χρόνια χωρίς τον αγωνιστή και πατριώτη Θοδωρή Μπεζιάνη

-

Ήταν η φαρμακερή εκείνη η μέρα της 5ης Αυγούστου του 2015, η μέρα που αφαίρεσε τη ζωή του πρώτου Πρόεδρου της Ομόνοιας για το Παράρτημα Αργυροκάστρου, του ιδρυτή της οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ, του μέλους του Γενικού Συμβουλίου και Προεδρείουεπί πολλά έτη, του αγωνιστή για τα δίκαια των Βορειοηπειρωτών, του πρόμαχου για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, βάσει του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας, του εκδότη της τρίγλωσσης εφημερίδας «Το όραμα», μια εφημερίδας που κυκλοφορούσε σε όλο τον βορειοηπειρωτικό χώρο και στο εξωτερικό, με τη μέριμνά του και με τον δικό του οβολό, του αγωνιστή, του πατριώτη Θοδωρή Βεζιάνη.

Ξεφυλλίζοντας την εφημερίδα «Το όραμα», σε κάθε φύλλο της δέσποζε η σελίδα «Επιστρέφουμε και φτιάχνουμε καλύτερα τον τόπο μας». Ο Θοδωρήςπρόβαλλε εκείνους που αγαπούν τον τόπο τους μια μεριμνούν γι' αυτόν, εκείνους που επιστρέφουν καιθέλουν να επενδύσουν ώστε αυτός ο χώρος ν' αναβαθμιστεί, να αναγεννηθεί. Αυτό ήταν το όραμά του. Αυτό ήταν το κίνητρό του. Γι' αυτά αγωνιζόταν και γι' αυτά δρασκελούσε όλο το χώρο, από το Πωγώνι έως το Βούρκο και από τα Ριζά έως τη Χιμάρα, ενθαρρύνοντάς τους κατοίκους, ενημερώνοντας τους κατοίκους, προβάλλοντας και τιμώντας τους πρωτοπόρους και τους αγωνιστές.

Το Θοδωρή Βεζιάνη θα τον θυμούμαστε και για την ηρωική του στάση στο δικαστήριο των Πέντε ηγετών της Ομόνοιας, που άρχισε την ημέρα της Λαμπρής στα Τίρανα, όπου αρνήθηκε το κατηγορητήριο (όπως όλοι οι κρατούμενοι) και απάντησε με στεντόρεια φωνή: «Εμείς βρισκόμαστε στο εδώλιο, όχι ότι πράξαμε κάποιο έγκλημα ή κάναμε κάποια αντισυνταγματική πράξη, αλλά μόνο και μόνον επειδή είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ.»

Το Θοδωρή Βεζιάνη θα τον θυμούμαστε πάντα. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, διότι δεν ξεχνιούνται εύκολα τέτοιοι άνθρωποι οι οποίοι άφησαν ίχνη στο πέρασμά τους.

Βαγγέλης Παπαχρήστος /sfeva.gr 

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Καίγεται το Βιθκούκι της Κορυτσάς - Σε κίνδυνο η Μ...
Έναρξη των μελετών της Περιμετρικής οδού Ηγουμενίτ...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 01/10/22, 23:53

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη