«Έτοιμοι για συμφωνία οι Σέρβοι, αλλά οι Αλβανοί δεν συμφωνούν σε τίποτα», δηλώνει ο Βούτσιτς

«Έτοιμοι για συμφωνία οι Σέρβοι, αλλά οι Αλβανοί δεν συμφωνούν σε τίποτα», δηλώνει ο Βούτσιτς

Η τριμερής συνάντηση στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Aleksandar Vučić, να δηλώνει ότι η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Albin Kurti, «ήταν η χειρότερη μέχρι στιγμής» και ότι οι Αλβανοί απορρίπτουν οποιαδήποτε συμφωνία.

Η συνάντηση στις Βρυξέλλες ήταν θυελλώδης, σύμφωνα με σερβικές πηγές, χάρη στο γεγονός ότι ο Kurti, ακριβώς στην έναρξη του διαλόγου, κατηγόρησε τη Σερβία για τρεις γενοκτονίες – η πρώτη το 1878 και η τελευταία το 1999, με τον Πρόεδρο Vučić να απαντά έντονα!

«Την τελευταία φορά που ήμουν στις Βρυξέλλες, σκέφτηκα ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια χειρότερη συνάντηση, αλλά τώρα είδα ότι αυτό ήταν δυνατόν» είπε ο Πρόεδρος Vučić.

Όπως είπε δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε τρία σημεία.

«Η Σερβία δέχτηκε τα πάντα και οι Αλβανοί δεν ήθελαν» είπε ο Vučić.

Ο Σέρβος Πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι ο Kurti κατηγόρησε τη Σερβία για τρεις γενοκτονίες.

«Φανταστείτε ότι αναφέρθηκαν στις δηλώσεις της Nataše Kandić και του Nenada Čanka. Αποδεχτήκαμε πλήρως ό, τι ζήτησε η ΕΕ και οι άλλοι δεν το ήθελαν. Τώρα ανησυχώ περισσότερο για τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια» είπε ο Vučić και πρόσθεσε:

«Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν. Μιλώ σε ανθρώπους που δεν θέλουν να ακούσουν για την Ένωση Σερβικών Δήλων (ZSO), ότι ένας Σέρβος δέχθηκε επίθεση ή σκοτώθηκε. Με ρωτάτε λογικά, αλλά δεν μπορώ να σας απαντήσω, γιατί είναι παράλογοι άνθρωποι. Σε ό,τι του λέω, αναφέρει τη γενοκτονία και ότι ήταν στη φυλακή μαζί μας», δήλωσε ο Vučić.

Ο Kurti, όπως είπε, ζήτησε τη σύλληψη του Dušan Mihajlović.

«Του λέω: "Τι είσαι, εισαγγελέας στη Σερβία;" αποκάλυψε ο Vučić και πρόσθεσε: «μην αμφιβάλλετε ότι αγωνιστήκαμε».

Σύμφωνα με την "Blic", ο Vučić παρουσίασε σήμερα, μια λεπτομερή λίστα στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Albin Kurti, μαζί με φωτογραφίες, 80 επιθέσεις εναντίον Σέρβων και περιστατικά στα οποία έχουν σημειωθεί στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια από την αρχή του έτους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου