Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος για τον μακαριστό Μητροπολίτη Νικηφόρο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος για τον μακαριστό Μητροπολίτη Νικηφόρο

Αφού πληροφορήθηκε την εις Κύριον εκδημίαν του Μητροπολίτου Κινσάσα κυρού Νικηφόρου, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, τέλεσε βαθύτατα συγκινημένος, τρισάγιο και έπειτα αναφέρθηκε στην προσωπική του γνωριμία και την προσφορά του μακαριστού Μητροπολίτου στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, δήλωσε:

«Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του προσφιλούς εν Κυρίῳ αδελφού κυρού Νικηφόρου. Ο μακαριστός, προ της εκκλησιαστικής του διακονίας στην Αφρική, υπήρξε πολύτιμος συνεργός εν Κυρίῳ στην ανασυγκρότηση της εν Αλβανία Ορθόδοξου Εκκλησίας, ως πρώτος Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου "Τίμιος Σταυρός" στο Αργυρόκαστρο (1998-2006). Με τον ιεραποστολικό του ζήλο, την εργατικότητα, την εκπαιδευτική εμπειρία, την απλότητα του χαρακτήρα και την ορθόδοξη πνευματικότητά του, συνεισέφερε ουσιαστικά στη μόρφωση και την πνευματική καλλιέργεια των νέων. Διατηρήσαμε πάντοτε την ἐν Χριστῷ τῷ Κυρίῳ ἡμῶν αδελφική κοινωνία.

Η Εκκλησία της Αλβανίας τον μνημονεύει με ευγνωμοσύνη. Ο Κύριος, τον οποίο με όλη του την ψυχή αγάπησε και με αυτοθυσία διακόνησε σε απαιτητικές περιοχές, ας αναπαύει ἐν σκηναῖς δικαίων την ευγενή ψυχή του».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου