Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πλαστών Covid-Test στα Τίρανα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πλαστών Covid-Test  στα Τίρανα

Κύκλωμα παραποίησης αποτελεσμάτων στα τεστ για τον Covid-19 εξαρθρώθηκε στην Αλβανία και συγκεκριμένα στα Τίρανα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα πλαστά αποτελέσματα που έπεσαν στην αντίληψη των αστυνομικών αρχών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρέθηκαν σε επιβάτες προερχόμενους από την Αλβανία, εκδίδονταν σε διαγνωστικό κέντρο της αλβανικής πρωτεύουσας.

Επίσης, ο φάκελος της Εισαγγελίας των Τιράνων αναφέρει ότι μετά την καταγγελία, η αστυνομία ανακάλυψε ότι το πρόσωπο που διέπραξε τις πλαστογραφίες ήταν ο Ρονάλντ Καρίκα. Ο εν λόγω, διαθέτει ένα κατάστημα με φωτοτυπίες και εκτυπώσεις σε οδό των Τιράνων.

Κατά την έφοδο που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησής του, βρέθηκαν φυλλάδια καταγραφής αποτελεσμάτων που είχαν συμπληρωθεί με το λογότυπο του συγκεκριμένου διαγνωστικού κέντρου, ενώ οι συνομιλίες σχετικά με τις παραγγελίες και την τιμή των παραποιημένων δοκιμών βρέθηκαν καταγεγραμμένες στο κινητό τηλέφωνο του δράστη.

Σε μια από αυτές τις συνομιλίες ο συγκεκριμένος πλαστογράφος επικοινωνεί με υπαλλήλους ταξιδιωτικών γραφείων, αναφέροντας ότι οι τιμές για τα πλαστά αποτελέσματα κυμαίνονται από 25 έως 35 ευρώ.

Τόσο οι γιατροί του διαγνωστικού κέντρου όσο και το προσωπικό του ταξιδιωτικού πρακτορείου, μετά από επικοινωνία με ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, διέταζαν την έκδοση πλαστών απατελεσμάτων για τον κορωνοϊό, τα οποία ετοιμάζονταν μέσα σε λίγες ώρες και επέτρεπαν στους αγοραστές να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Μετά την αποκάλυψη των ενοχοποιητικών συνομιλιών η εισαγγελία διέταξε τη σύλληψη 15 ατόμων που κατηγορούνται για συνέργεια στην έκδοση πλαστών εγγραφών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου