Ελισάφ: «Εξορθολογισμός διακομιδών από Αλβανία»

Ελισάφ: «Εξορθολογισμός διακομιδών από Αλβανία»

Η αύξηση κρουσμάτων που καταγράφεται στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων είναι ανησυχητική και όπως τόνισε ο Δήμαρχος το ζητούμενο δεν είναι η επιβολή νέων μέτρων αλλά η τήρηση όσων ήδη έχουν ανακοινωθεί.

Ο Δήμαρχος είχε σειρά συζητήσεων με τον Πρόεδρο της Επιτροπής των Επιδημιολόγων, με μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, στις οποίες αναλύθηκε η κατάσταση στην περιοχή όπως και στην γειτονική Αλβανία.

Το βράδυ θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο ο οποίος επισκέπτεται τα Γιάννενα.

«Το να βρεθούμε στο «κόκκινο» υγειονομικά δεν θα προσφέρει τίποτα. Σημασία έχει όχι να λαμβάνουμε μέτρα αλλά να υλοποιούμε τα μέτρα. Είμαι σε καθημερινή επικοινωνία με τους επιστήμονες που αποφασίζουν και όπως προκύπτει στην περιοχή καταγράφεται σημαντικός αριθμός μεταλλαγμένων στελεχών (βρετανική μετάλλαξη). Ήδη υπάρχει εξορθολογισμός των διακομιδών από την γειτονική Αλβανία ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα κι αυτό είναι σημαντικό για την περιφέρεια» ανέφερε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου