Ανασκευάζει ο Καχριμάνης... αλλά συνεχίζει να μιλά για διαστρέβλωση

Ανασκευάζει ο Καχριμάνης... αλλά συνεχίζει να μιλά για διαστρέβλωση

Αυτή την…. εβδομάδα για την αύξηση των κρουσμάτων στην Ήπειρο φταίνε «η έλλειψη πειθαρχίας και η ανθρώπινη αβλεψία στην τήρηση των μέτρων», σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Καχριμάνης προσπάθησε να ανασκευάσει τις άστοχες δηλώσεις του για τους ασθενείς από την Αλβανία και έστρεψε την προσοχή του στον Δήμο Ζίτσας και στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Από τις 20 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται σε «καθεστώς αυξημένου κινδύνου», με τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο να έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις του, λέγοντας ότι «φταίει ο γάιδαρος και χτυπάμε το σαμάρι» και αμφισβητώντας την αναγκαιότητα ενός τοπικού lockdown, και δη σε μια μητροπολιτική περιοχή.

Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ότι τα 2/3 των κρουσμάτων που ανακοινώνονται κάθε μέρα, τις τελευταίες ημέρες, προέρχονται από τον Δήμο Ζίτσας. «Κάποιοι δεν πειθάρχησαν κι αυτό δημιούργησε τεράστιο θέμα. Πήρε φωτιά στον Δήμο Ζίτσας από ανθρώπινες αβλεψίες» είπε, ενώ ανέφερε ότι στον Δήμο αυτόν η κατάσταση επιβαρύνθηκε «και από ανοιχτά μαγαζιά όσα όλα ακούγονται για τα οποία δεν είμαστε η Αστυνομία για να κάνουμε ελέγχους», χωρίς ωστόσο να εξηγήσει ποια είναι τα «όσα όλα ακούγονται».

Την ανησυχία του εξέφρασε για το νοσοκομείο «Χατζηκώστα», όπου, όπως είπε, τέθηκαν σε αναστολή δύο κλινικές. Μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι τακτικά χειρουργεία για μια εβδομάδα δεν θα γίνονται, λόγω νέων κρουσμάτων και καραντίνας.

Ο κ. Καχριμάνης έκανε ιδιαίτερα αναφορά σε υγειονομικούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. «Δεν μπορεί υγειονομικοί να αρνούνται το εμβόλιο, είναι υποχρεωμένοι έναντι της κοινωνίας. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι σε όλα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του για την Αλβανία την περασμένη εβδομάδα, επιχείρησε να δώσει κάποιες εξηγήσεις.

«Με ενημέρωσαν καθηγητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που εμπλέκονται στη διαδικασία ότι στις ΜΕΛ και ΜΕΘ, ότι μεγάλο ποσοστό 50% των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΛ και όσοι βρίσκονται στις ΜΕΘ, προέρχονται από τη γειτονική Αλβανία, ομογενείς μεν - που διακομίζονται με νόμιμες διαδικασίες μέσω Υπουργείου Εξωτερικών- αλλά δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της Ηπείρου και δεν πρέπει να μετρούνται στις παραμέτρους που λαμβάνονται για να μας επιβάλλουν το lockdown. Μου ζητήθηκε να το δημοσιοποιήσω, ώστε να ληφθεί υπόψη από την Πολιτική Προστασία, πράγμα που έκανα και το οποίο κάποιοι από τη Βόρειο Ήπειρο το διάβασαν με 'άλλους φακούς'», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε με το τέλος της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σημειωτέον ότι μία από τις παραμέτρους για την επιβολή lockdown είναι η πληρότητα στις ΜΕΛ και ΜΕΘ ασθενών με Covid-19. Ανεξαρτήτως, βέβαια, του τόπου διαμονής ενός ασθενή, τουλάχιστον τα ποσοστά πληρότητας ενός νοσοκομείου δεν αλλάζουν (την ημέρα των δηλώσεων του κ. Καχριμάνη, το ποσοστό ήταν αρκετά πιο κάτω από 50%, το οποίο «μεταφραζόταν» σε 13 ανθρώπους).

Και το πιο σημαντικό; Ο κ. Καχριμάνης δεν ανήκει στο επιστημονικό ιατρικό προσωπικό ούτε είναι στατιστικολόγος. Είναι πολιτικό πρόσωπο που δεν μπορεί να παραθέτει απλώς στατιστικά στοιχεία (όποια κι αν είναι αυτά, επειδή του το ζήτησαν…) όπως και δεν μπορεί να μη λαμβάνει υπόψη του τον πολιτικό και κοινωνικό αντίκτυπο των τοποθετήσεων του, και δη γραπτών.

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΓΓΕΛΗ - typos-i.gr

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Αύξηση στις απορρίψεις διακομιδής Βορειοηπειρωτών ...
Αλβανία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση ισχύος...

Σχετικά άρθρα