Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Να μην δεχτείτε εις κενόν την χάριν του Αγίου Πνεύματος»

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Να μην δεχτείτε εις κενόν την χάριν του Αγίου Πνεύματος»

Για τα σημαντικά και επίκαιρα διδάγματα που απορρέουν από τον Απόστολο της Κυριακής έκανε λόγο στο κήρυγμα του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού Τιράνων, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021.

«Εκτός από το Ευαγγέλιο, ο σημερινός Απόστολος είναι πάρα πολύ επίκαιρος και σημαντικός καθώς καθορίζει την ζωή μας. Σας παρακαλώ, λέει ο Απόστολος, να μην δεχτείτε εις κενόν την χάριν του Αγίου Πνεύματος. Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα γιατί πολλές φορές δεχόμαστε μεν την χάρη του Θεού αλλά την αφήνουμε να πέσει στο κενό. Και προσδιορίζει με πολλή σαφήνεια το τι σημαίνει αυτό.», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος.

Επίσης, προέτρεψε τους πιστούς να διαβάσουν το Αποστολικό Ανάγνωσμα το οποίο, όπως τόνισε, «περιγράφει το πως πρέπει να είναι η συμπεριφορά μας σε όλες αυτές τις περίεργες συνθήκες ζωής που όλοι ζούμε», δηλαδή «μια συμπεριφορά γεμάτη υπομονή, γεμάτη αγάπη, γεμάτη σοφία, γεμάτη από την παρουσία του Αγίου Πνεύματος».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ολόκληρο το κήρυγμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου:

Πηγή:orthodoxianewsagency.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου