Ράμα: Δεν συμμετέχω στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - Τουρκίας

Ράμα: Δεν συμμετέχω στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - Τουρκίας

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα σε τηλεοπτική του εμφάνιση σχολίασε όσα ακούγονται για τον ρόλο του στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο IBNA, ο Αλβανός Πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν σχολιάζει το αν διαπραγματεύεται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, γιατί δεν είναι ηθικό να το σχολιάσει. «Δεν έχω επίσημη εντολή να κάνω κάτι τέτοιο για να αξίζω τέτοιο καθεστώς, διαπραγματευτή ή λύτη κλπ. Απλώς έχω το προνόμιο να είμαι ανάμεσα σε δύο φίλους και σε αυτό το πλαίσιο να πω το λόγο μου στις συζητήσεις μαζί τους, για ένα πολύ μεγάλο και καυτό ζήτημα που έχουν μεταξύ τους»

Ερωτηθείς για το άρθρο της "Bild" όπου γράφτηκε ότι η Καγκελάριος Μέρκελ ενθάρρυνε τον Ράμα να μπει στη διαδικασία για την προσέγγιση της Τουρκίας και της Ελλάδας, ο Πρωθυπουργός είπε: «Ρωτήστε την Bild, διότι εγώ και η Bild έχουμε σύγκρουση συμφερόντων. Ρωτήστε την Bild.»

Ο Ράμα σημείωσε ότι στο άρθρο της "Bild" γράφεται επίσης ότι «ο Ράμα είναι γεφυροποιός».

«Δεν θέλω να σχολιάσω αυτό το ζήτημα επειδή δεν είναι ηθικό. Μπορώ να σας πω ότι μετά από 5 χρόνια που δεν κάθισαν για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, οι διερευνητικές συνομιλίες που διεξήχθησαν για 60 γύρους, ο 61ος γύρος δεν ήταν να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, όμως αυτή η διαδικασία ξεκλείδωσε. Και η ελληνική πλευρά θα πάει στην Κωνσταντινούπολη για να συνεχίσει την διερεύνηση, για να συνεχίσει. Δηλαδή, χρειάστηκαν πραγματικά 5 χρόνια», είπε ο Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου