Φωνή λαού, οργή Θεού - Δήλωση μετάνοιας από τον ιερέα που σπίλωσε την μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Φωνή λαού, οργή Θεού - Δήλωση μετάνοιας από τον ιερέα που σπίλωσε την μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Δήλωση μετάνοιας έκανε ο ιερέας Ελευθέριος Μπαλάκος ο οποίος προκάλεσε την έντονη κατακραυγή του κόσμου ύστερα από την τοποθέτηση του για τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Βέβαια πρέπει να τονίσουμε πως χθές λίγο μετά την επίμαχη ανάρτηση, έκανε ακόμη μια όπου υπερασπιζόταν τις θέσεις του και συγκεκριμένα έλεγε:

Είναι κρίμα σκέψεις ή τοποθετήσεις απαλλαγμένες από σκοπιμότητες εθνικές, πολιτικές, φυλετικές, θρησκευτικές ή άλλες, να εκλαμβάνονται διαφορετικά. Ποτέ μου δεν έγραψα με βάση αυτά ως κριτήριο σκέψης και έκφρασης. Με ενδιαφέρει μόνο η αλήθεια και κατά το δυνατόν η αντικειμενικότητα. Είναι εύκολο για τον κάθε κακοπροαίρετο να χρησιμοποιήσει το οτιδήποτε για να προβάλει πάνω σε ένα κείμενο τις δικές του σκέψεις και "γραμμές". Το είδα κατεξοχήν να συμβαίνει. Πρέπει με προσοχή να διαβάζουμε ένα κείμενο. Να το εννοούμε στο γράμμα του και το πνεύμα του. Εάν το διαβάζουμε με προκατάληψη οδηγούμαστε σε τραγικές παρερμηνείες.

Ελευθέριος Μπαλάκος via Facebook

Αφού λοιπόν μάλλον το ξανασκέφτηκε, σήμερα αποφάσισε να προχωρήσει σε δήλωση μετάνοιας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού.

Στην δήλωση μετάνοιας του, η οποία φυσικά δεν θα προβληθεί στα αλβανικά ΜΜΕ όπως δημοσιεύθηκε η πρώτη του ανάρτηση, ο ιερέας δηλώνει μετανιωμένος και πως λειτούργησε απερίσκεπτα και επιπόλαια. Παράλληλα ενημερώνει πως διέγραψε την επίμαχη ανάρτηση.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Κάνοντας δεύτερη σκέψη , συνετή για το όλο θέμα , ομολογώ ότι έκανα λάθος μ' όσα έγραψα και για όλους τους χαρακτηρισμούς και τις κρίσεις μου. Μετανιώνω και ανακαλώ.Γι' αυτό και εμπράκτως , άμεσα διέγραψα την ανάρτηση μου αυτή και την θεωρώ ως μη υπάρχουσα.
Δεν είχα ουδόλως κακή πρόθεση.
Ήταν αβελτηρια μου , επιπόλαια κρίση μου, απερισκεψία και μάλιστα ενέργεια εκτός των ιερατικών καθηκόντων μου.
Τιμώ, σέβομαι και μνημονεύω τον κεκοιμημένο Κωνσταντίνο Κατσιφα και ζητώ από την οικογένεια του συγγνώμη , καθώς και από τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μου.
Επαναλαμβάνω παραδέχομαι το λάθος μου.
Ας είναι αιώνια η μνήμη του.
Ο Θεός να τον αναπαύσει.

Ελευθέριος Μπαλάκος via Facebook

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου